Een veiligere Pantershal

Onze club doet zijn best om steeds vooruitgang te maken. En dit kan op alle vlakken zijn. Soms zijn dit zaken die iedereen ziet, soms zijn dit zaken in de schaduw. Soms zijn dit kleine stapjes, soms zijn dit grote reuzenstappen. Soms zijn dit sportieve zaken, soms zijn dit levensbelangrijke zaken.

We zouden jullie graag even informeren over een van deze stappen die volgens onze club van levensbelang (kunnen) zijn. De laatste jaren horen we in de sportwereld steeds meer over incidenten op het vlak van hartfalen bij zowel jonge als oudere sporters. Deze tragische gebeurtenissen zetten iedereen aan het denken, ook het hoofdbestuur van BBC Panters Baasrode.

Daarom heeft het bestuur beslist om een grote investering te doen op dit vlak. Onze club heeft met de sponsorsteun van AXA-kantoor Hiel en Tom Lamers Tuinarchitectuur een AED-toestel (Automatische Externe Defibrilator) aangekocht. Dit toestel is in augustus 2016 geplaatst in de inkomhal van de Pantershal.

Het toestel ter beschikking hebben is natuurlijk 1 zaak. Mensen hebben die dit kunnen gebruiken is een andere zaak. Onze coaches hebben tijdens hun opleiding allemaal een (basis)cursus EHBO gekregen. Deze zit bij sommigen al heel ver weg. En misschien was er dan zelfs nog geen sprake van een AED.

Daarom hebben we beslist om een speciale cursus in te richten voor onze coaches. Zij zijn in principe steeds aanwezig in de zaal en daarom vinden wij het belangrijk dat zij dit toestel kunnen gebruiken.

Deze cursus wordt gegeven door officiële lesgevers van het Rode Kruis en de medische firma die het apparaat leveren. Elke Panterscoach dient op deze cursus aanwezig te zijn.

Deze zaken kunnen misschien op een dag het leven redden van een jonge sporter, supporter, ouder, medewerker,… van onze club.