Round-up 2016 – 2017

Het seizoen 2016 – 2017 zit er zo goed als op en we kunnen de eindbalans opmaken.

Bij onze seniors speelden onze Heren A een knappe heenronde maar helaas een mindere eindronde waardoor ze uiteindelijk onder hun niveau op een gedeelde plaats 7 strandden.

Onze B-ploeg speelde als nieuwkomer in 1ste Provinciale een verrassend sterk seizoen en konden zelfs een play-offticket binnenrijven. We besloten echter om niet deel te nemen aan de eindronde omdat we geen ambitie hebben om met de Heren B richting 2de Landelijke te trekken. Ons doel is in eerste instantie om de jeugd volop de kans te geven om verder te groeien op dit niveau en eventueel door te stoten naar onze A-ploeg.

Ook onze C-ploeg promoveerde na hun kampioenschap in 3de Provinciale en slaagde er in 2de Provinciale in om alle toppers te kloppen in onze Pantershal. We zagen knappe wedstrijden waarbij de combinatie van ervaren spelers met de explosieve jeugdspelers perfect tot zijn recht kwam. Ze eindigden op een gedeelde 3de plaats.

De sympathiekste Pantersploeg, de Dames, slaagde erin om ondanks de vele blessures te eindigen op een oververdiende 5de plaats! We durven wedden dat daar wel een cavaatje op gedronken zal worden.

In onze jeugdwerking staat progressie centraal en we zagen onze jeugd sterk presteren dit seizoen. Alle landelijke ploegen speelden zich in de kijker en plaatsten zich bij de beste 24 ploegen van Vlaanderen. Onze Landelijke Juniors speelden telkens aan de top van hun reeks en bereikten ook de halve finale van de Beker van Oost-Vlaanderen.

De Landelijke Kadetten en de Landelijke Miniemen speelden beiden een knappe heenronde, maar kwamen na nieuwjaar toch een pak sterke ploegen tegen. Niettemin zagen we beide ploegen enorm veel progressie maken!

De Provinciale Miniemen stonden dit seizoen met een jonge ploeg (eerstejaars en pupillen) op het terrein. Niettemin legden ze regelmatige hoger geklasseerde ploegen het vuur aan de schenen en zagen we mooi basket.

De Gewestelijke Benjamins speelden een heel knappe heenronde en een middelmatige terugronde waardoor ze in de middenmoot van het klassement eindigden. We zagen bij hen ook heel wat vooruitgang en mooi samenspel.

De U8 en U10 stonden in de 3×3-formule meer dan hun mannetje en bij alle drie de ploegen zagen we al knap basket op jonge leeftijd! Een sterke basis voor een nieuwe Panterslichting wordt duidelijk goed gevormd door enthousiaste spelers en coaches.