Samenwerking BBC Panters Baasrode en BC Opwijk

Samenwerking BBC Panters Baasrode en BC Opwijk, een “upgrade” in de jeugdwerking van beide clubs.

BC Opwijk en Panters Baasrode slaan de handen in elkaar. Een samenwerking waarin beide clubs onafhankelijk blijven functioneren doch daar waar het nodig is samen werken. Concreet omvat dit :

  • U6 tem U12 : Elke club behoudt zijn bestaande structuren, spelers, coaches maar de leerlijnen, sportieve doelstellingen, evaluaties worden op 1 lijn gezet. Spelers blijven bij hun eigen club spelen en trainen.
  • U14 : In deze leeftijdscategorie worden er 2 ploegen gemaakt met ALLE spelers van beide clubs. BC Opwijk zal hier de leading nemen. Spelers van Panters Baasrode zullen gemuteerd worden naar BC Opwijk.
    Hierdoor bekomen we een ideaal aantal spelers om comfortabel 2 provinciale ploegen te maken en kunnen we een differentiatie maken qua niveau. Van beide clubs zal er een trainer zijn zodat alle spelers een “bekend gezicht” terugvinden. Trainingen en wedstrijden zullen in BC Opwijk zijn.
  • U16 : Ook in deze leeftijdscategorie worden er 2 ploegen gemaakt met ALLE spelers van beide clubs. Panters Baasrode zal hier de lead nemen. Spelers van BC Opwijk worden gemuteerd naar Panters Baasrode.
    In deze leeftijdscategorie zullen we 1 landelijke en 1 provinciale ploeg te maken. Trainingen en wedstrijd zullen in Panters Baasrode zijn. 1 training/week zal wel doorgaan in Opwijk. Van beide clubs zal er een trainer zijn zodat alle spelers een “bekend gezicht” terugvinden.
  • U18-U21: Beide clubs behouden hun ploegen. BC Opwijk – provinciaal, Panters Baasrode – landelijk. Spelers van BC Opwijk kunnen met dubbele licentie landelijk spelen.

Wij zijn er van overtuigd dat deze samenwerking een meerwaarde zal geven aan ALLE spelers van beide clubs. Differentiatie (voor elke speler op zijn niveau een leuke ploeg aanbieden) is de leidraad.

Met deze samenwerking hebben beide clubs eveneens de ambitie om het opleidingsniveau voor jonge basketter naar een hoger niveau te tillen. Wij willen in de regio toonaangevend zijn en durven hiervoor cluboverschrijdend denken en samenwerken. De hoofddoelstelling is en blijft uiteraard heel veel basketplezier aanbieden op verschillende niveau’s.

Uiteraard zijn we steeds bereikbaar voor meer info.

Tim Van Buggenhout
Jeugdcoördinator BBC Panters Baasrode
tim_van_bugg@hotmail.com
0477/43 42 54

De Vis Christophe
Sportieve Cel BC Opwijk
christophe.devis@telenet.be
0476/65 08 15

Fred Gilis
Sportieve Cel BC Opwijk
f_gillis@hotmail.com