Amon Jeugd Gentson B – Panters U16

57 - 91

10/10/2020 - 15:00

Na een paar zware wedstrijden waarbij we twee gezichten hadden en hoge pieken haalden, maar ook stevige dipjes, wilden we 40 minuten ons echte niveau halen. Aaron, August, Tuur, Gerbe en Rune begonnen aan de wedstrijd en deden dat goed. We schoten goed uit de startblokken en toonden bij momenten heel mooie acties. We sloten het eerste kwart af 15-17.

Onze jonge Panters waren al een paar weken goed aan het werken aan bepaalde afspraken in zowel offense als defense. We toonden dit soms, maar konden niet consequent zijn. Aanvallend hadden we heel veel leuke kansen en toffe hustle plays die we niet konden afwerken. Tuur en Rune waren sterk in de offensive rebound maar kregen de bal niet door het net. Felix gaf ons in het tweede kwart een boost met een paar bommen. We gingen rusten aan 34-40 maar bleven met het gevoel zitten dat er een rem zat op ons spel.

In Q3 bleek die rem niet alleen afgezet, maar gewoon weggegooid. Defensieve fases waarbij we 2 à 3 rotaties moesten maken en heel mooie stops bijeen werkten, zorgden voor fastbreaks waar de motors van Gerbe en Arnout helemaal aan gingen. Steals van verschillende spelers, waaronder Aaron, August en Tuur, gevolgd door een snelle, maar verstandige opbouw van onze gasten, bracht leuke scores.

Rune, Mathias, Gerbe en Arnout waren allemaal onstuitbaar onder de borden en lieten de bal niet van zich afsnoepen. De nodige druk op de bal van August, Matto, Stef, Robbe en Felix, gaf de thuisploeg geen kans om een comeback te maken. In de tweede helft lieten we amper 23 punten tegen scoren en konden we zelf 51 punten maken. Een mooie en degelijke eerste helft, gevolgd door een outstanding tweede helft, bracht ons de 3 punten. Heel mooie TEAM effort!

Aaron: 8
August: 8
Arnout: 17
Stef: 0
Matteo: 0
Tuur: 8
Mathis: 5
Mathias: 0
Gerbe: 26
Rune: 5
Felix: 14
Robbe: 0

Gouden sponsors