Amon Jeugd Gentson C – Panters C

83 - 72

08/12/2018

Met 8 spelers trokken we zaterdagmiddag naar de Leopoldskazerne om het op te nemen tegen Gentson C. Hun coach was niet helemaal tevreden van hun seizoen waarin ze toch een drietal wedstrijden hadden weggegeven. Ze waren dus gemotiveerd om het ons niet gemakkelijk te maken.

Wij begonnen met Sander, Maarten, Cel, Gert en Jonas aan de wedstrijd. Gentson startte duidelijk in zesde versnelling en speelde ons op een hoopje. In een mum van tijd stonden we al 10 punten achter. Hun 3-2 zone bracht ons heel hard in de problemen. We lieten de bal niet goed rondgaan en de felbevochten kansen onder doel konden we absoluut niet afwerken. Maarten, Gert en Jonas boden wat weerwerk in aanval, maar het was vooral in defense dat we er niet waren. We werden telkens geklopt in transitie defense. Uit hun 46 punten in de eerste helft, waren er meer dan de helft in fast break. Het resultaat was vernederend: 46 – 24 aan de rust.

Aan de rust hadden we ons gameplan wat aangepast om hun zone aan te pakken en dat bleek een succes want we werkten de achterstand stilaan weg en knokten ons via Nick, Gert, Maarten en Sander terug in de wedstrijd. Liam deed er nog een paar leuke acties bij (waar hij toch hard werd neergehaald) en zo stonden we op amper 5 punten. De zone was opgedoekt maar de winst nog zeker niet want kort na onze comeback pakte Gentson uit met twee bommen waardoor we weer moesten gaan werken om terug in de match te komen.

Ondanks de verdienstelijke poging konden we de kloof niet kleiner maken dan 5 en strandden we op 83 – 72. We speelden een degelijke tweede helft maar verloren de wedstrijd in de eerste fase. Met nog één wedstrijd te spelen voor nieuwjaar staan in het midden van het pak. We horen toch wat hoger te staan…