Basket Meetjesland B – Panters C

45 - 81

06/10/2018

Op zaterdag trokken we met de C-ploeg naar Eeklo om tegen een van de staartploegen in onze reeks te spelen. In zo’n wedstrijden is het altijd opletten om de tegenstander niet te onderschatten. We begonnen de wedstrijd met Sander, Florian, Cel, Tom en Maarten.

Door een stevige defense, konden we Meetjesland meteen onder druk zetten. Sander was de motor van de verdediging en kon na balverlies van Eeklo telkens met een stevig tempo aanvallen. We werkten tegen een degelijk percentage af. Maarten en Tom werkten hard onder de borden.

Maarten Van Kersavond kwam erop en zijn vizier stond meteen op scherp. De zone defense van Meetjesland hield niet lang stand. En wanneer ook Florian en Cel de weg naar doel vonden, was de voorsprong gemaakt. We wisselden vlot en iedereen kwam aan zijn minuten.

We kenden geen echte uitblinkers in aanval. We hadden momenten waarbij Maarten scherp stond, dan weer even Cel of Florian. Arnoud gooide een paar bommen, maar ook onder doel deden Maarten, Mathias, Nick en Tom het vuile werk heel goed. De wedstrijd was aan de rust al gespeeld en in de tweede helft voelde je dat we wat gas terug namen, maar de sfeer bleef goed.

Volgende week ontvangen we de numero uno van onze reeks en een van de ploegen die absoluut wil over gaan: Gent-Oost Eagles. Misschien kunnen wij er wel een stokje voor steken?