BBC Croonen Lommel A – Panters U18 A

63 - 58

29/09/2018

We maakten zaterdag de verre verplaatsing naar Lommel voor de Beker van Vlaanderen. Hoewel dit voor ons geen ‘goal’ was en we het eerder als een oefenwedstrijd zagen waar we veel konden roteren, hadden we snel door dat het een haalbare kaart was.

Lommel begon sterk aan hun seizoen en won 3 van hun 4 eerste wedstrijden. We begonnen met onze gekende starting 5: Luka, Kevin, Nipun, Roel en Tom. We begonnen moeizaam aan de wedstrijd en misten efficiƫntie. Lommel was snel in transitie en kon een 6-tal punten uitlopen. Via ROel en Luka konden we beetje bij beetje terugkomen.

We roteerden vaak en snel en iedereen kreeg de nodige kansen. We zagen mooie acties van Senne en Robbe Lissens, maar Lommel was heel fysisch en durfde al eens een tikje uit te delen. De refs lieten begaan, dus moesten we hiermee leren omgaan. We hadden een kleine achterstand op de rust.

We starten de tweede helft bijna uitsluitend met onze eerstejaars en zetten Kevin erbij als ‘ervaren’ starter. Verrassend genoeg komen we via deze gasten beter in de wedstrijd. Acties van Sander, Robbe en Jason zetten Lommel even op het verkeerde been. We begonnen terug te roteren en kenden opnieuw een dipje en zagen Lommel uitlopen tot 10 punten.

Luka, Tom en Roel begonnen aan de remonte, maar die kwam spijtig genoeg te laat en we konden de kloof niet meer dichten.

Zelfs met veel roteren zat hier veel meer in. We misten vandaag de ‘spark’ die we anders altijd hebben Misschien zat de verre verplaatsing in de benen, maar de energie ontbrak. Volgende week trekken we naar Sint-Niklaas om de drie punten te proberen pakken in de Witte Molen.