BBC Falco Gent B – Panters A

67 - 72

02/11/2019

Panters A mocht in Gent zijn ongeslagen status in uitwedstrijden gaan verdedigen tegen Falco B. Zoals gebruikelijk was Falco B thuis versterkt met enkele kernspelers van hun TD2-ploeg. Het kondigde zich aan als een pittig kijkstuk. Falco en Baasrode begonnen beiden aarzelend aan de partij en de scores kwamen slechts echt op gang na een goeie 5 minuten in Q1. Jordi en Bob zorgden met enkele drives voor de eerste opening. Panters A had Falco B redelijk goed onder controle in defense. Enkele steals zorgden ervoor dat het tempo iets hoger kwam te liggen. Baasrode sloeg een eerste kloofje mede dankzij Christian die enkele fases succesvol kon afwerken.

In Q2 schakelden de Gentenaars over naar een zone-defense. Ze slaagden erin om Baasrode’s ritme te breken en ze konden nu zelf enkele fastbreaks afwerken. De wederoptredende Ben hield ons wel mooi in het spoor van Falco. 35-32 bij de rust. Falco kwam wel het beste uit de kleedkamers. Een 8-0 via vooral Lioen sloeg meteen een 12-punten kloof. De inbreng van Roel en de ook wederoptredende Lars zorgden voor een extra vuurtje en de wederopstanding was ingezet. Mathias geraakte in zijn ritme en bracht ons zelfs 1 puntje voor op het einde van Q3.

In een spannend Q4 geraakte Baasrode nooit ver weg van Falco. De jonge Gentenaars klampten steeds maar aan en Baasrode vergat de match dood te maken. In een spannende slotfase kon Baasrode wel zijn hoofd koel houden en de 3 punten meenemen vanuit Gent. Een schoonheidprijs konden ze dit weekend echter niet claimen. Volgende week komt het 2de gerangschikte Okapi Aalstar B op bezoek in de Pantershal. Een mooie affiche in de subtop van het klassement.

Gevaert: 3
Lincoln: 0
Coppens: 15
De Clercq: 6
De Winne: 2
Lioen: 13
Van Maldeghem: 0
Vandenhaute: 0
Depondt: 12
Cleymaet: 9
Ünal: 7

Moortgat: 3
Van den Brandt: 8
Van Hoyweghen: 15
Gillis: 13
Denotté R.: 0
Sarens: 2
Vernaeve: 7
Collewaert: 4
Baert: 0
Denotté B.: 6
Agbiamo: 14

Gouden sponsors