BBC Falco Gent B – Panters U16

65 - 50

26/09/2020 - 10:00

Voor de eerste competitiewedstrijd trokken we naar Gent om het op te nemen tegen Falco. Met de communieperiode zagen we een aantal spelers niet inzetbaar en Rune bleef nog aan de kant met een gebroken pink.

We begonnen goed aan de wedstrijd en konden zonder een paar sterke scorers, toch het voortouw nemen in de wedstrijd via drives van Gerbe, Felix en Arnout. Falco bleek een heel vinnige ploeg te zijn en klopte ons vaak op de eerste twee dribbels. We waren nog niet goed wakker in helpdefense waardoor Falco 21 punten kon maken in het eerste kwart. Wij konden zelf ook wel aardig meedoen met 20 punten.

In Q2 kenden we een moeilijk moment en kon Falco wat afstand nemen. Dan volgden verschillende minuten van mooie acties die we gewoon niet konden afwerken. Onze grote jongens moesten vaak proberen afwerken in traffic en onze efficiëntie was er niet. Even een change in mindset en onze gasten focusten zich op defense. Mooie rotaties van Matteo, Antonios, Gerbe, Felix en Aaron konden Falco in moeilijkheden brengen. We konden ons zo terug in de wedstrijd krabbelen en kwamen tot op 2 punten voor de rust: 31-29.

Het derde kwart bleven we gelijk op gaan, maar we toonden telkens flitsen van heel mooie basket. Milan, Arnout, Aaron en Gerbe bleken heel moeilijk te stoppen voor Falco. Onze drive en kick acties waren met momenten heel mooi. In Q3 gingen we aan de leiding en hadden we alle momentum om Q4 naar ons toe te trekken.

Dat was de theorie en in de beginfase bleek dat ook zo uit te draaien want na een aantal minuten hadden Arnout, Aaron en Gerbe 41-46 op het bord gezet en leken we op volle toeren te draaien. Falco kwam na een time-out vurig op het terrein. Een paar steals, stevige acties later stonden ze gelijk en voelden we de momentum switchen. We hadden al één tik doorstaan en bleken niet klaar voor een tweede want op een paar minuten tijd had Falco ons op 15 punten achterstand gewerkt. De fight was eruit. Ondanks een minder einde kunnen we terugkijken op een sterke paar kwarts waarin we meer dan bekwaam waren om te winnen. Never a loss, always a lesson!

Volgende week Laarne!

Aaron: 11
Arnout: 17
Matteo: 3
Antonios: 2
Ewout: 0
Mathis: 0
Gerbe: 8
Robbe: 0
Felix: 2
Milan: 7

Gouden sponsors