BBC Feniks Futuria Gent B – Panters C

70 - 65

08/09/2018

Voor de eerste competitiewedstrijd moesten we het stellen met 9 spelers. Gert (werk), Nico (vakantie), Maarten (blessure), Fre (vakantie), Jens (mee met de B’s), Ewout (blessure) en jonas (werk) waren niet bij de selectie.

We startten de wedstrijd met Sander, FLorian, Cel, Maarten en Mathias en konden in de beginfase gelijke tred lopen met Feniks. De Gentse spelers hadden heel wat gasten die een verleden hadden in hogere reeksen. We wisten dat we een hoog tempo zouden moeten aanhouden om deze wedstrijd te winnen.

Jammer genoeg deden we dit niet en kon Feniks hun spel spelen. Het tempo werd vertraagd en hun big guys werden goed gevoed. Die werkten keurig af en moesten vaak foutief gestopt worden. Als we dan ook moeizaam terugliepen in defense, gaven we het wel gemakkelijk weg aan de Gentse jongens. Zelf kregen we de bal moeilijk in de ring. Enkel Cel en Arnoud boden wat weerwerk. Het resultaat was een 24 – 20 ruststand.

We wisten dat we fight moesten tonen, maar het was vooral Feniks dat na de rust goed uit de startblokken schoot en ze liepen zelfs uit tot 20 punten tegen halverwege het derde kwart. Een time-out om even de hoofden bijeen te steken en afspraken te maken: ofwel met overtuiging spelen ofwel vernederd worden. We kozen optie 1 en konden via een serieuze energieboost van Luka onze motor starten. Sander volgde en voerde de druk op in defense en dat voelde Feniks. Arnoud kon gevaarlijk blijven van buiten en ook Florian en Cel hadden het begrepen. Play by play zagen we de achterstand wegslinken en voor we het wisten waren het maar 6 punten meer. Als we dan nog een driepunter maakten was de comeback er helemaal! Jammer genoeg bleef Feniks koel en kon het via vrijworpen de winst verzekeren.

Jammer van de late start want een win was hier meer dan mogelijk, maar we zullen die motor sneller moeten aanzetten. In een losing effort waren Cel, Arnoud, Luka en Sander toch game-changers in de comeback.

Volgend weekend proberen we de eerste win te halen!