BBC Glory Bazel A – Panters U18 A

81 - 90

08/12/2018

Voor de beker van Oost-Vlaanderen kwamen we uit tegen de U18 van Glorybazel. Een wedstrijd die normaal op 22/12 moest gespeeld worden, maar mits een ander evenement van Bazel, moest deze verlegd worden. Het probleem hier is dat we midden in de examens zaten en dus niet over het volledige team konden beschikken.

Bazel kwam voltallig aan de tip-off terwijl wij met twee U18 teams aan 8 spelers kwamen. Sander, Luka, Nipun, Seppe en Jason begonnen aan de wedstrijd. We kwamen relatief goed uit de startblokken en hadden weinig moeite in offense, maar defense werd ons groot probleem tijdens deze partij. Luka, Jason en Seppe zorgden voor scores vroeg in de wedstrijd. Aan de overzijde lieten we heel gemakkelijk de fastbreak tegen en leek het wel alsof ons voeten in bakjes cement zaten.

Bazel had heel wat lengteverschil en kon heel vaak de aanvallende rebound wegplukken. Onze lakse boxing out hielp daar zeker niet in. Desondanks bleven we een vrij ruimte voorsprong behouden en konden we uitlopen naar een tiental punten en daarna zelfs een twintigtal punten. Thijs bracht wat defensieve punch en schudde zijn teammates wakker. Sander begon niet al te best aan de wedstrijd maar startte zijn remonte met een buzzer beater op het einde van de eerste helft.

In de tweede helft beginnen we iets scherper en lopen we verder uit. Seppe doet het vuile werk onder doel en moet hun nummer 15 proberen beperken en doet dat niet slecht. Nipun kan een paar keer een goede fastbreak lanceren en die worden telkens mooi afgewerkt door Luka en Sander. Seppe en Tobias komen op het terrein en laten zich in defense nu ook gelden. De wedstrijd leek stilaan gespeeld met een mooie voorsprong van bijna 30 punten.

Jammer genoeg waren onze kopkes terug bij de examens en lieten we Bazel in Q4 helemaal terug in de wedstrijd. Hun twee grote jongens leken elke rebound te nemen en konden ons zelfs kloppen in fastbreak. Ze knokten zich helemaal terug in de wedstrijd en kwamen tot op een paar punten. Luka, Sander en Nipun duwden even door en stelden de zege veilig. Dit was wellicht één van ons mindere partijen van het seizoen, maar ondanks de mindere partij waren we opnieuw volwassen genoeg om de win te pakken in een moeilijk moment.

Na de examens kunnen we ons klaarstomen voor de tweede ronde!