BBC Helios Ford Zottegem A – Panters U18 A

77 - 61

14/08/2018

Voor de eerste wedstrijd van de voorbereiding namen onze jonge Panters het op tegen Zottegem. Baasrode zag veel sterkhouders naar de U21 doorschuiven en start met een jonge groep aan dit seizoen.

Panters startte goed aan de wedstrijd. Defensief stonden ze goed en werd er heel goed gecommuniceerd. In aanval kregen we door een paar mooie plays onze kansen en die werkten we keurig af. Roel en Tom namen het heft in handen. Zottegem had moeite met hun acties en we liepen uit naar 3-10. Helios gaf zich zeker niet gewonnen en wat al snel het thema van de wedstrijd werd, het begon al in Q1 en trok zich door tot het einde van de wedstrijd: driepunters.

Met hun individuele acties konden ze het spel niet meteen openbreken, maar Zottegem was dodelijk efficiƫnt vanachter de driepuntlijn. Aan de rust zagen we op tegen een kleine achterstand van 3 punten.

In Q3 schoot onze aanvallende motor niet meteen in gang en bij Zottegem bleef die wel verder draaien. We kwamen een punt of 10 achter en moesten ons terug in de wedstrijd knokken. Tom, Sander en Roel zaten even in een hot streak en konden de achterstand een beetje wegwerken maar in Q4 brak de veer een beetje. De score gaf een vertekend beeld van de wedstrijd, al was Zottegem uiteindelijk de betere ploeg. Ze eindigden de wedstrijd met 10 driepunters tegen een hoog percentage.

Een goede eerste oefenpartij voor de jonge Panters. Zondag zien we onze buurjongens van Zele!