BBC Helios Ford Zottegem – Panters U18

69 - 59

15/08/2019

Onze tweede oefenpartij was opnieuw tegen een niveau 1-ploeg. Helios Zottegem kende vorig jaar met hun U18 een vrij goed seizoen maar hun U16 waren absolute top. Die jongens vervoegden nu de U18 dus wisten we hoe laat het was. Door vakanties, blessures en festivals konden we maar met 7 aan de start verschijnen.

Sander, Wout, Tobias, Arno en Robbe VS verschenen aan de tip-off en toonden meteen maturiteit onder de stevige druk van de jongens van Helios. We speelden bedaard en zochten de juiste opties. Een paar mooie drives van Sander, maar ook Arno en Tobias die steeds goed uit de startblokken schoot, zorgden ervoor dat we na 10 minuten 9-12 voorstonden.

Zottegem haalde duidelijk zijn niveau niet, wat deels aan ons te danken was, maar voerde de druk op in Q2. Net zoals vorige week hadden we een opmerkelijke dip in Q2. Defensieve rotaties liepen stroever, we werden iets te vaak geklopt in die eerste dribbles en offensief misten we teveel easy buckets. Onze vrijworpen in dit kwart waren ook allesbehalve top (het positieve is dan weer dat we de fouten wel uitlokten). 21-10 werd het in dit kwart en toch een kleine mentale tik in dit kwart 30-22 aan de rust.

In de tweede helft voerden we tactisch een paar wijzigingen door en probeerden we allerlei nieuwigheden om toch iets te halen uit onze oefenpot. Meteen begon de vibe opnieuw te keren en vonden we onze tweede adem. Arno en Seppe deden telkens op hun beurt hun best om op te boksen tegen de grote jongens van Helios, offensief waren het vooral Seppe B, Wout, Sander en Tobias die prikken uitdeelden. Het momentum die Helios had in Q2 was even weg. Ze konden ons niet van zich afschudden. We kwamen telkens dichter, maar Zottegem kon ons dan weer op afstand houden met een bom (dit gebeurde wel vaker).

In Q4 waren we nog steeds in de perfecte positie om een stunt te gaan doen. Het leek ook even te gaan lukken. Sander vond zijn groove helemaal en nam de ploeg op sleeptouw. 49-40 werd 49-42, 49-44 en toen zagen onze jongens het helemaal zitten. Een time-out verder en Zottegem kon even de gemoederen bedaren. Daarna volgde een run van de thuisploeg en ging het naar 55-46. Over en out denk je dan? Onze panters vonden van niet, want opnieuw gingen we voor een comeback en klommen we naar 55-50. Met nog 3 minuten te gaan stond het 63-57, maar dan slikten we één driepunter te veel en was er geen tijd meer om een run te maken.
Mooie prestatie van onze short-handed Panters tegen een ploeg met ambitie. On to the next one!

Malfliet: 5
Remy: 5
Vonck Stevens: 1
Baert: 5
Legroux: 31
Zonnekein: 6
Van Gucht: 6

Gouden sponsors