BBC Houtem C – Panters B

65(+15) - 102

31/08/2019

Voor de vierde bekerwedstrijd trokken onze Panters naar de Fabriek (nee, niet die in Baasrode). Houtem C begon met 15 punten voorgift gretig aan de wedstrijd en kon met een paar bommen hun voorsprong zelfs uitbreiden. Het duurde even voor we onze motor aan de praat kregen. Dan duwden we wel even goed door en konden we via PJ, Ruben en Gert wat puntjes op het bord zetten. Daarna zorgden Seb en vooral Renato voor een scoring punch. Na 10 minuten hadden we de achterstand verkleind, maar nog niet weggewerkt. 28-24

In Q2 namen we wat gas terug en lieten we Houtem mee basketten. Wij vonden onze weg vaak naar doel maar konden easy buckets niet afwerken. Het leek soms te gemakkelijk voor ons. Dat merkten we ook in de statistieken want in die eerste helft shotten we net onder de 50% aan shots rond en bij de bucket. We gingen rusten aan 44-39. We verliezen zelfs dit kwart 16-15.

Coach Ben gaf de Panters wat richtlijnen en vuurde ze aan om vinniger aan de tweede helft te starten en dit had zijn effect, want ondanks een twijfelachtig begin, schalden we in een hogere versnelling. Renato, Maarten, Ruben en Ewout namen de ploeg op sleeptouw en werkten de achterstand weg. Van 47-40, duwden we door naar 50-50 en sprongen we over onze tegenstander. Via Gert, Jens en PJ konden we het derde kwart afsluiten met 52-63. We lieten maar 8 punten toe (met daarbij 4 lichte fouten die leidden tot vrijworpen bij).

In Q4 draaiden we we echt op volle toeren. The Big guard, Renato en Maarten ‘Petit” VK waren in ‘grand forme’ en ook Jens vond zijn shooting form na een moeilijke wedstrijd. De jongens moedigden elkaar aan en konden terugblikken op een mooie tweede helft.

Van Daele: 3
Van Londersele: 9
Iemants: 8
Boury: 21
Van Loo: 0
Geenens: 0
Gordebeke: 5
Moeyersoons: 11
Matthys: 0
De Troyer: 8

Makasa Kanda: 18
Tuyaerts: 8
Van Kersavond: 22
Pollaris: 15
Saey: 2
Luypaert: 9
Debakker: 13
De Kempeneer: 8
Adriaenssens: 7

Gouden sponsors