BBC Olympia Denderleeuw A – Panters U18

96 - 62

25/02/2018

Coach Jeroen kon er op deze wedstrijd niet geraken, dus nam coach Hans over tijdens deze verplaatsing naar Olympia.

Denderleeuw stond ondertussen een beetje gekend als het slachthuis voor teams in de Landelijke U18. De jonge Panters begonnen alvast zonder enige schrik aan de partij. Liam, Bob, Roel, Basil en Florian schoten heel goed uit de startblokken en waren niet onder de indruk van de stevige defense van Olympia.

Florian kon met een paar leuke drives door de defense geraken en werkte ook mooi af. Basil gaf de jongens van Denderleeuw voldoende werk onder de borden want hij was steeds overal. Bob en Roel hielden de boys in green bezig met drive-and-kicks. Luka en Liam deden wat ze konden om de bal goed over te brengen tegen de trapping defense. Warre kwam erin en bracht de nodige energie en ook Nipun en Wannes deden hun duit in de zak. We hielden gelijke tred in Q1.

In Q2 kenden we tegenslag want naast Bob (knieblessure) viel ook Warre (neus) uit met een blessure. Olympia rook (letterlijk) bloed en voerde de defensieve pressure op. We hadden een minder moment en lieten Denderleeuw uitlopen. Florian, Sander en Roel probeerden de schade te beperken, maar met een paar geblesseerden werd het moeilijk. We gingen rusten met 10 punten achterstand.

Q3 zou een belangrijke worden en jammer genoeg moesten we al snel in dit kwart Florian zien uitvallen met een enkelblessure. Daarmee zagen we nog een sterkhouder uitvallen en voelden we de bui al een beetje hangen. Desondanks konden we de schade beperken tot een 15-tal punten in Q3.

Roel, Liam, Basil, Bob (probeerde alsnog) en Luka vochten voor wat ze waard waren. Wannes, Nipun en Sander zagen meer minuten door het uitvallen van Warre en Florian. Sander, normaal uitsluitend U16, toonde zich ook fearless in zijn drives. Kevin en Ayko kwamen op het terrein en waren ook helemaal niet bang. Olympia draaide in Q4 op volle toeren en onze moegestreden gasten zagen de score uitlopen.

We draaiden 3 kwarts mee tegen een van de beste teams van het land ondanks een paar blessures. De positieve attitude was er 3 kwarts voor 100% en die lieten we even achterwege toen het moeilijk werd. In zijn geheel was dit een mooie prestatie van alle gasten en was coach Hans een trotse interim coach.