BBC Scheldejeugd Temse B – Panters C

55 - 48

10/11/2018

Op de vroege avond trokken de Panters naar Temse om tegen een ploeg te spelen met dezelfde stand als ons. Zonder Jens (B-ploeg), Mathias (ziek), Maarten (blessure), Nick (vakantie) waren we opnieuw niet voltallig. De enige wedstrijd waarbij we min of meer op volle kracht stonden was thuis tegen Gent-Oost… (hun enige nederlaag tot dusver).

Sander, Maarten, Cel, Tom en Gert kwamen aan de opworp en vooral Gert en Maarten toonden veel initiatief. Scheldejeugd zette zich in een zone (en dat gedurende een hele wedstrijd) en toen moesten we snel gaan rondspelen. De open shots waren er, maar gingen er niet in op de stroeve Schelderingen. Florian en Arnoud konden toch een paar bommen lukken en na een sterke opening stond Temse toch quasi gelijk na Q1. Bovendien zagen we Sander uit vallen met een behoorlijk ernstige enkelverstuiking. Stand na Q1: 12 – 14.

In het tweede kwart begonnen onze moeilijkheden. Het tempo ging omlaag (precies wat Temse wilde) en ons gezaag ging omhoog. We gingen te vaak gaan rondspelen en ondernamen geen acties waardoor we heel vaak tegen de 24 seconden aanliepen of geforceerde shots moesten nemen. Temse ging niet bijster goed spelen en dus konden we ondanks ons barslechte kwart nog in de wedstrijd blijven: 24 – 21.

In Q3 kwamen we flets uit de kleedkamers. Temse maakte easy buckets en had vaak een boulevard open om naar doel te driven. Wij gingen iets te vaak met de vinger wijzen en dat zorgde voor de nodige frustraties. Maarten en Tom konden de schade nog beperkten, maar de kloof was er: 44 – 32.

Naar goede gewoonte was het vierde kwart ons goede kwart. Daarin brachten Maarten, Florian en Gert ons dichterbij en kwamen we even tot op een paar punten, maar konden we niet dichter komen. Opnieuw een wedstrijd die we verloren tegen een tegenstander binnen ons bereik. Met Bavi voor de deur moeten we samen werken naar een beter niveau.

Liam: 0
Luka: 0
Sander (uitgevallen)
Florian: 9
Cel: 2
Tom; 4
Maarten VK: 11
Jonas: 5
Arnoud: 5
Gert: 12