BBC Wuitens Hamme A – Panters C

69 - 58

20/10/2018

Na Gent-Oost Eagles moeten we het opnemen tegen een stevig Hams team dat nog maar een wedstrijd verloor. We wisten dat we scherp voor de dag zouden moeten komen. We begonnen met Sander, Cel, Maarten VK, Jens en Gert.

Het werd al snel duidelijk dat Hamme hun vizier goed afgesteld had. Rottiers kwam al snel goed in de wedstrijd. De minuten gingen voorbij en wij bleven jammer genoeg goede shots missen. Hamme deed dat niet en scoorde zelfs hun slechte shots. We stonden 11 – 0 achter en moesten al meteen aan een comeback beginnen vooraleer we konden denken aan een win. We scoorden amper 9 punten in het eerste kwart.

Veel stevige (en niet altijd correcte) screens werden niet goed gecommuniceerd bij onze gasten en deze werden goed benut door Hamme. Ze bleven echter ook aan een heel hoog percentage scoren. Al snel volgde ook foutenlast bij ons waardoor Hamme op de vrijworplijn kwam. De jongens die vorige week on fire waren, vonden nu iets moeilijker hun draai. Nick, die nog niet superveel gespeeld had in de voorbije wedstrijden, was deze avond van goudwaarde en kon ons op zijn eentje in de wedstrijd houden. Florian kwam hem bijstaan en kon vanop afstand ook wat bommen gooien. We gingen rusten met een achterstand van 35 – 27.

In de tweede helft gingen we niet goed van start, maar konden we traag maar zeker in de wedstrijd komen. Sander deed defensief zijn ding, Nick en Tom konden inside de rebounds beter beheersen, Jens en Maarten konden aanvallend ook een paar shots maken, maar we konden niet op de whistle rekenen en elke bucket was er eentje die met veel moeite kwam. Eind Q3 kwamen we niet dichterbij: 51 – 42.

In de do-or-die quarter zat het er helemaal in. We knokten ons helemaal terug in de wedstrijd via Cel, Florian en Nick, ondanks het feit dat we na nog geen 3 minuten in foutenlast kwamen. Jammer genoeg lieten we in de slotfase op een belangrijk moment (60 – 58) de verdedigende rebound afsnoepen en lieten we de score tegen en daarna volgden heel wat flauwe fouten waarbij ook nog een onsportieve gefloten werd. Maar ons gasten hadden de handdoek al in de ring gegooid na die fase.

We hebben nooit aanspraak gemaakt om deze wedstrijd te winnen en speelden als groep jammer genoeg niet de helft zo goed als had gemoeten. Foutenlast hielp niet (26 tegen ons versus 17 tegen Hamme), maar als je goed speelt mag dit het probleem niet zijn. Een verdiende overwinning voor Hamme. Na het vrije weekend trekken we de sloefen aan tegen nog een topper: Sparta Laarne. Hopelijk komen we daar allemaal beter voor de dag.

De Maeyer: 20
Aelbrecht: 16
Steemans: 2
Willocx: 2
Vermeulen: 4
De Smet: 2
Van Kersavond: 3
Van Nuffel: 3
Lissens: 0
De Kempeneer: 2
Debakker: 2