BBC Zele B – Panters C

45 - 75

22/09/2018

Nu we in de winnig mood waren, wilden we graag onze eerste uitzege boeken. Panters C verscheen met een volledige bank en wilde het tempo hoog houden. Sander, Florian, Arnaud, Maarten en Tom begonnen aan de wedstrijd en legden er meteen de pees op. Het gevolg was een 0 – 15 na 6 minuten. Jammer genoeg haalden we onze voet een beetje van het gaspedaal en lieten we Zele naar een 6 – 15 gaan.

In Q2 gingen we weer even doorduwen via Florian en Gert, maar lieten we Zele opnieuw geloven in hun comeback. Dit zorgde voor een 25 – 29 ruststand.

Panter C vond het nu welletjes en begon gefocust aan de tweede helft. Sander dreef het tempo op in aanval en greep Zele bij de keel in defense. Florian en Cel volgden, wat zorgde voor balverliezen bij Zele en easy buckets van onze gasten. Fré loste Sander goed af en hield het tempo hoog. We hadden al een stevige voorsprong na Q3.

Maarten VK (net terug uit blessure) kon rustig zijn ritme terug vinden en zorgde voor een paar goed acties. Gert was ook de tweede helft heel erg efficiënt. Jens en Tom kenden iets meer moeite met hun afwerking in deze wedstrijd, maar deden meer dan hun job in defense. Luka kon zijn stempel opnieuw drukken, zowel in offense als in  defense en begon samen met Tom stilaan zijn draai te vinden in het seniorenbasket (beiden U18).

Fré kreeg nog een kleine applausvervanging want hij zal een aantal maanden bij onze noorderburen vertoeven. Wij proberen in ieder geval de sfeer erin te houden zonder hem. Eindstand: 45 – 75.

Panter van de match was zonder twijfel Gert.