BBC Zele – Panters U18

72 - 66

14/09/2019

Voor de tweede maal in een paar weken speelden onze Panters tegen Zele. Vorige keer kregen we een lesje in basket van de buren. Deze keer hoopten we op een ander resultaat. We kregen al meteen te horen dat er maar één scheidsrechter zou zijn voor de wedstrijd wat al een beetje ongelegen kwam voor een topper.

Zele begon ditmaal ook heel sterk aan de wedstrijd. Onze missers werden gevolgd door zeer snelle counterattacks van de tegenpartij. Al snel stond het 20-5 en hadden we een keurige put gegraven waar we dan moesten uit klimmen. Het lag alleszins niet aan ons enthousiasme, want deze keer wilden onze gasten er echt voor gaan. Dit werd echter niet in goede aard ontvangen door het thuispubliek. Coach Hans was er niet heel erg mee opgezet, maar gesprekken met de supporters brachten weinig beterschap – wat jammer was. Zele sloot het eerste kwart af met een voorsprong van 22-11.

De thuisploeg bleef sterk spelen en kon rekenen op een efficiënte Stijn Philips maar ook een goed reboundende Levin Thoen. Traag maar zeker toonden onze Panters flitsen. Een sterk invallende Jason gaf ons de nodige offensieve levenslijn en kon snel een paar punten scoren. Ook Robbe Lissens toonde zijn kunsten in de bucket. Thomas moeide zich ook en zo konden we naar 27-22 en leek de ommekeer ingezet. De laatste 3 minuten van de eerste helft kon Zele terug doorduwen en scoorde het vlot door mooie combinaties en ball movement te verzorgen. We zagen 40-28 op het scorebord aan de rust.

De thuisploeg kwam het scherpst uit de kleedkamer en kon in de beginfase op wat whistles reken bouwde hun voorsprong zo verder uit naar 51-33. Het jammer gevolg daarvan was dat een paar van onze sterkhouders met foutenlast naar de bank moesten. Het was opnieuw Jason die onze motor startte en Sander volgde. Defensief waren het Seppe, Thijs en Jasper die de toon aangaven. Ondanks mindere minuten in het eerste wedstrijddeel, kwamen de twee laatst genoemden met vuur in de wedstrijd. 51-33 werd 53-42 en plots was er terug een polsslag.

In Q4 waren het defensieve stops die dan omgezet werden in easy buckets die ons terug bij brachten. Zele zocht antwoorden en kon ze vinden via Philips. Bij ons waren het Thomas en Sander die hun schwung gevonden hadden. Met een minuut te gaan komen we op 69-66 en hebben we een kans op de gelijkmaker die we missen. Daarna moesten we fouten beginnen maken die keurig werden omgezet door de jongens van Zele. Al bij al een verdiende overwinning van de leider in onze reeks. Al zat er meer in voor onze jongens. We misten teveel vrijworpen en begonnen niet sterk genoeg aan de wedstrijd.

In een bewogen wedstrijd waar het gedrag van de supporters de coach een beetje ergerden, hebben zijn spelers heel volwassene gereageerd op het veld. Het mag ook eens anders zijn. De coach die leert van zijn spelers. Chapeau boys!

Gouden sponsors