BBC Zele – Panters U18

73 - 54

24/08/2019

Voor de vierde oefenwedstrijd van de voorbereiding namen we het op tegen reeksgenoot Zele. Vorig seizoen konden we vlotjes voorbij deze ploeg en dus dachten onze jongens dat dit ook nu zo zou zijn. Zele kon maar op 6 spelers rekenen en wij hadden er 10.

We voelden al meteen dat Zele ‘serious business’ ging brengen op de warme zaterdagmiddag. Met Philips en Coppens als voortrekkers vertrappelden de jongens van Zele onze Panters. Wij konden op onze beurt geen enkel easy bucket afwerken. Er kon geen groter contrast zijn tussen twee teams. Hun shots vielen heel vlotjes en die van ons wilden er niet in. 18-8 na 10 minuten.

Het tweede kwart bracht niet veel beter, want we konden opnieuw geen 10 punten maken in het kwart. Videobeelden toonden dat we veel kansen kregen, maar gewoon geen bal door het net zagen vallen. Dit werkte dubbel zo demotiverend toen we in transitie geklopt werden en als Zele aan de lopende band kon scoren. Met 35-17 moesten we naar de kleedkamers. Opmerkelijk was dat we echt heel veel pogingen hebben gehad om te scoren en ook veel fouten uitlokten, maar zelf vanop de ‘charity stripe’ konden we de focus niet houden.

De tweede helft bracht eerst meer onheil, maar naar het midden van het derde kwart vonden een paar Panters hun flow. Thomas, Sander en Robbe konden wat weerwerk bieden en we voelden ook dat Zele logischer wijze wat moe begon te worden. Met ondertussen een kloof van 30 punten zat de winst er zeker niet meer in, maar moesten we wel onze draai terug vinden. Met 24-16 was het ons eerste kwart in de dubbele cijfers.

Het derde kwart was dan een iets realistischer beeld van hoe we moesten spelen. We waren beter terug in transitie. Zelf konden Thomas en Sander nu echt wel meer hun ding doen. We hadden ook iets te laat een optie ontdekt – Seppe in de post. 14-21 voor het kwart en 73-54 als eindcijfers. We moeten ook leren scoren als onze hoofdscoorders niet in goede doen zijn. Opdracht voor de coach om daar meer aan te sleutelen. Nog één oefenpot en dan het echte werk!

Jason: 0
Tobias: 2
Robbe VS: 0
Seppe B: 3
Sander L: 16
Jasper: 0
Arno: 5
Thomas: 12
Robbe L: 12
Seppe VG: 4

Gouden sponsors