BC Asse-Ternat A – Panters U18 A

58 - 68

04/09/2018

In een home and away overeenkomst tussen Asse en Panters speelden onze U18 op dinsdagavond in Asse een tweede oefenpartij tegen Ternat. Thuis wonnen we vrij gemakkelijk van hen toen ze niet helemaal voltallig waren. Na de kater tegen Elite Academy wilden onze jongens wel een goede partij spelen.

We begonnen aanvankelijk goed aan de wedstrijd. Goed samenspel tussen Roel, Luka en Tom zorgde voor mooie acties. Ook in defensie stond een blok dat met vertrouwen aan het spelen was. Het resultaat mocht er zijn want we lieten maar 9 punten tegen scoren in Q1.

Asse had geen zi in een bolwassing en spande hun veters een beetje. Ze krikten hun defense wat op en stonden plots vol vertrouwen te basketten. Hun defense zorgde bij onze jongens voor onrust en balverliezen. Ze kregen verschillende fast breaks en werkten die keurig af. Plots waren onze jonge Panters het noorden kwijt. We lieten maar liefst 27 punten tegen scoren in Q2 en gingen dan ook rusten met een achterstand.

De coach hoefde niet veel te zeggen want de U18 wisten dat ze ondermaats aan het spelen waren. Het knokwerk om de achterstand weg te werken moest beginnen. Asse ging het niet zomaar weggeven en in plaats van een kleiner verschil werd het eerst wat groter. Toen vonden Tom, Luka en Nipun het wel. Bommen van Nipun, drives van Luka en beukwerk van Tom gaven ons energie. Toen ook Roel, Robbe en Sander mee aan de kar trokken waren we vertrokken. In Q4 was onze motor goed aan het draaien en konden we nog met ruime cijfers de win naar huis brengen.

De afwerking en concentratie was ver te zoeken in de midweek wedstrijd die bovendien in de eerste week school viel. MAAR, onze gasten bleven opnieuw positief en enthousiast spelen en reageerden heel volwassen op de tik die ze kregen. Chapeau boys!