BC Guco Lier Vzw A – Panters U18 A

61 - 63

09/09/2018

Op zondagmiddag trokken we met de U18 A naar Liereke Pleziereke. Verschillende jongens met al een wedstrijd in de benen, maar niet minder gemotiveerd. Robbe, Hendrik en Seppe waren er niet bij voor deze partij. We startten met Luka, Kevin, Nipun, Roel en Tom aan de wedstrijd.

Je merkte meteen dat de wedstrijd zou kampen, want beide partijen waren aan elkaar gewaagd. Wij waren echter in goede vorm. Nipun nam de ploeg in eerste fase op sleeptouw. Hij kon na een goede defense, ook mooie acties ondernemen in offense. Drives, dishes, noem maar op, Nipun toonde zijn hele arsenaal. Tom en Luka volgden hem op met mooie acties waar Guco het moeilijk mee had.

Onze offense kon soms een beetje stroef lopen, maar onze defense stond er. De voorbije weken zijn onze jongens meer beginnen communiceren op het terrein en dat zag je. Mooie rotaties waardoor niemand in de problemen kwam, ondanks het feit dat Guco wat meer lengte in huis had. We liepen een tiental punten uit, maar konden nooit verder afstand nemen. Aan de rust hadden we een voorsprong van 7 punten.

Het derde kwart is wel vaker een heel belangrijke. We wilden niet stilvallen en waren op ons hoede. Jammer genoeg lieten we Guco meteen een paar easy buckets toe waardoor ze meteen terug in de wedstrijd zaten. Roel vond het welletjes en begon wat acties te ondernemen, met Luka als zijn sidekick. Tot halverwege Q3 konden we de voorsprong behouden, maar Guco was geprikkeld en voelde dat de winst erin zat.

Onze gasten waren zichtbaar vermoeid, maar gaven zich niet gewonnen. Sander, Luka, Nipun, Roel en Tom zouden de laatste minuten strijden voor de win. Op enkele minuten van het einde stond het 58 – 54 in het voordeel va Lier. De tegenstanders verloren in de slotfase nog een speler door een ontwrichte schouder. Een hele momentum shift dus, want Lier wilde duidelijk de winst thuis houden voor hun gevallen speler. Tom, Luka en Roel waren echter niet akkoord en werkten de afstand weg en liepen zelfs uit.

Met een heel volwassen en positieve ingesteldheid wonnen onze jongens deze partij. Er zijn nog werkpunten, maar we groeien naarmate het seizoen vordert. Een dikke proficiat aan onze jonge Panters.