BC Lede – Panters U12

56 - 63

10/11/2018

Panters U12 moest dit weekend op bezoek bij BC Lede. Een team dat net boven ons staat in de stand. De uitslagen in de competitie waren ongeveer gelijklopend, dus het kondigde zich aan als een mooie strijd. Ons team lag alweer onder als het aankwam op centimeters, want Lede had enkele grote spelers in de basis vijf staan. Maar (macht der gewoonte) daar laat onze U12 zich niet voor kennen.

Lars en Brent starten de debatten met enkele karakteristieke drives naar de basket. Maar Lede speelt ook heel goeie basket en hebben ook enkele spelers die al wat ervaring opdeden bij de U14. Joren weert zich als een bezetene in de rebound en lanceert van daaruit onze fastbreaks. Rhune en Broes verdedigen heel goed op de Leedse baldragers. Onze full-court-press brengt Lede regelmatig in de problemen.

Seppe en Nathan komen dan van de bank en jagen het vuur nog meer in de ploeg. Steals, drives en enkele mooie scores zijn het resultaat. Lucas en Vince zijn ondertussen ook op het veld gekomen en zetten het defensieve werk verder. Lucas zit enkele keren gepast tussen de Leedse passen en Vince neemt de reboundrol van Joren en Lars perfect over. Beide teams geven elkaar geen duimbreed toe en het verschil is ook nooit meer dan 5 punten in de eerste helft. Lede is iets beter vanop afstand. Panters is iets sterker in de 1-tegen-1 situatie.

Panters had hard gewerkt in die eerste helft, maar door hun grote kern kan er genoeg gewisseld worden en kunnen we fullcourt blijven verdedigen. Doulgoun en Sybren doen nu ook hun duit in de Baasroodse zak. Zij spelen goed mee en zorgen vooral defensief voor de nodige steun. Lars was tijdens de rust even wakker gemaakt door zijn coach (of wekker) en neemt opnieuw zijn verantwoordelijkheid in aanval. Brent werpt, zoals steeds, zijn hele lijf in de strijd en trekt zich niks aan of het om een grotere, kleinere of sterkere tegenstander gaat. Elke bal op de grond daar zitten zijn handen rond…

Ondanks al die Panters-inspanningen blijft Lede maar teren op hun lengte en mooi samenspel. Baasrode geraakt er maar niet voorbij op het scorebord. In Q4 is het tijd voor een laatste push! Coach, spelers én supporters drijven het tempo nóg een beetje meer de hoogte in. Nathan strooit passes rond waar Seppe en Lucas kunnen van profiteren in tegenaanval. Lars, Brent en Joren blijven maar de bal vooruit pushen in de fastbreak. Vince vecht alweer hard in de rebound. Lede breekt uiteindelijk dan toch.

In een prangende slotfase houdt Panters het hoofd (relatief ) koel en geeft Lede geen kans meer om terug te komen. Een overwinning op verplaatsing voor onze U12 die letterlijk bloed, zweet én tranen heeft gekost. De viering ná het laatste fluitsignaal toont hoe een mooi team (spelers en supporters) dit is geworden.
TEAM-sport op zijn best.

Chapeau ook voor BC Lede dat ook een geweldige partij heeft gespeeld. Twee teams van hetzelfde niveau dat heel hard hebben gestreden voor de overwinning.