BC Lede – Panters U16

46 - 80

06/11/2021 - 15:30

Na een weekje herfstvakantie gingen we op bezoek bij BC Lede. Ondertussen zit Lars ook een periode in de lappenmand met een gebroken pols. We begonnen ook heel langzaam aan de partij. Het was heel warm in de zaal en de jongens werden een beetje in slaap gewiegd. Het gevolg was een 11-18 na Q1.

We kregen de snooze-knop in Q2 jammer genoeg ook niet af en bleven wat aanmodderen op een niveau dat we niet gewoon waren en konden in dit kwart maar 12 punten maken. Ruststand was dan ook niet denderend: 22-30.

In de tweede helft kenden we een ‘bounce back’ en konden we via verschroeiende defense van onze jongens, maar in het bijzonder Broes, Brent en August. We konden onder andere Gerbe een aantal keer mooi lanceren. Hij werkte twee mooie dunks succesvol af, wat toch het vermelden waard is voor een jonge kerel van 15. Mathis werkte hard, maar kende geen geluk in afwerking. Matteo daarentegen zag zijn agressiviteit beloond worden met wat scores.

We beperkten Lede tot 5 punten in Q3 en zetten er zelf 23 punten tegenover. En in Q4 hadden we onze schwung helemaal terug en waren het August, Rune en Gerbe die de weg naar doel goed en vaak vonden.
Een eerste helft om niet te veel van te onthouden, maar wel een mooie ommekeer in de tweede helft. Toont nogmaals de groei dat deze groep maakt in het teken van weerbaarheid. Well done!

Gouden sponsors