BC Opwijk A – Panters U16

38 - 56

19/09/2021 - 13:00

Voor de eerste competitiewedstrijd bezochten we onze buren in Opwijk. We begonnen met August, Joren, Brent, Matteo en Gerbe. Het bleek een afwachtend eerste kwart waarin we onze stempel niet konden drukken. We probeerden tempo te maken maar misten wat easy baskets waardoor we geen afstand konden nemen van de thuisploeg.

Zij zagen hun kans en konden wel de leiding nemen. Hun vrijworpen werkten ze met gemengd succes af, en wij moesten een paar jongens met foutenlast snel naar de bank halen. De moeizame eerste helft sloten we dan ook af met een achterstand van 29-25.

We voelden dat we veel meer in ons mars hadden en dat was meteen duidelijk in Q3. De defense werd wat bijgeschroefd met Brent en Broes die leiding namen met schitterende druk op de bal. August kon vaak passen intercepteren en Mathis was heel goed in zijn cut naar de basket. We hadden onze flow gevonden! Joren bracht wat leuke drive and dish acties, en ook Antonios was agressief in zijn drive. We dwongen Opwijk om ons foutief af te stoppen en onze vrijworpen werkten we (meestal) af. Gerbe en Mathias hadden momenten waar geen enkele rebound niet van hen was, en telkens waren we weg op fastbreak. De cijfers toonden onze knappe start van de tweede helft met een 0-22.

In het vierde kwart hebben we het gaspedaal niet ingedrukt gehouden, maar leek Opwijk ook niet meer in staat op de kloof te dichten. We roteerden vlot konden een moeilijke start omvormen tot een mooie win! Onze start van de competitie werd niet gemist!

Gouden sponsors