Black Boys Erpe-Mere C – Panters C

70 - 74 (na verl.)

15/08/2018

De tweede bekerwedstrijd van de Panters was tegen Black-Boys. De jongens van Erpe-Mere staan er altijd om gekend om geen gemakkelijke tegenstanders te zijn. Ons jeugdige ploeg, met een volle bank (we hadden drie U18-spelers mee), had een speler boven de 24 jaar mee en de rest was jonger.

Dat straalde meteen uit in het eerste kwart, want zo vurig dat een jonge ploeg kan zijn, zo snel kunnen ze ook de kopjes laten hangen. We kregen in Q1 kans na kans na kans, maar konden de bal niet door het net krijgen. We hadden vaak open shots, maar ze gingen er niet in. Dit zorgde voor een povere 6 punten na 10 minuten spelen.

Defensief deden we ons werk goed, want onder de borden stonden we weer wat klein, met geen enkele grote jongen. We roteerden goed en iedereen stond op het terrein in het tweede kwart, maar we bleven zoeken naar ‘easy buckets’. Toen we dan eindelijk naar doel begonnen te driven, kregen we de fouten mee, maar konden we ook vanop de vrijworplijn niet scoren. We konden spreken van een off-day in de afwerking.

Na de rust voelde je meteen een andere instelling bij de jonge gasten. Ze vonden het stilaan welletjes. Defensief gingen we nog een tandje bijsteken, maar dat werd niet gesmaakt door de wedstrijdleiding. Onder andere Cel en Liam kregen al snel te kampen met foutenlast, wat jammer was want ze zaten beiden goed in de wedstrijd. Beetje bij beetje werkten we de achterstand weg en via Nicholas, Jens en Jonas kregen we de nodige offensieve punch. Jonas kon niet gestopt worden door hun grote jongens, Jens stelde zijn vizier op scherp vanachter de driepuntlijn en Nicholas moest telkens foutief afgestopt worden.

De jonge Panters roken bloed en in de laatste seconden hadden we nog een mogelijkheid om de wedstrijd te winnen, maar die ging naast. Overtime!

Black Boys werd in de beginfase van de overtime weggespeeld. Nicholas, Jonas en Sander legden het tempo hoog en na steals konden we secuur afwerken. Het resultaat was 9 punten voor met minder dan 1:30 te spelen. Coach Hans dacht dat Black Boys moegestreden was en gaf de jongste garde nog een paar minuten te spelen. Black Boys speelde zijn ervaring uit en kon al snel terug aanklampen tot op 2 punten. De closers kwamen er terug op voor Baasrode en konden alsnog de zege naar huis brengen.

Een volwassen win voor een jonge groep. In vergelijking met de eerste wedstrijd was dit al een stap vooruit. We bouwen verder en proberen zondag een tweede zege te bemachtigen tegen Zelzate