Dino Brussels – Panters U16

58 - 63

21/11/2021 - 15:00

The day had come! Thuis verloren we van Brussels met 9 punten en bleven we achter met een gevoel dat we beter konden. We hadden uitgekeken naar deze wedstrijd en onze boys waren helemaal klaar voor een nieuwe kans tegen de leider in onze reeks. Onze trouwe supporters waren op post en bleken (te) enthousiast voor Brussel. 😊

We begonnen groot, om de sterke jongens van Brussel tegemoet te komen, met Gerbe, Rune, August, Mathis en Matteo. We begonnen goed aan de wedstrijd en zetten de toon. August opende de score en we zorgden voor veel kansen, maar ze gingen niet allemaal binnen. Het ging back and forth en dan bleven we even gelijk aan 10-10. August bleek unstoppable in aanval en bracht ons naar 10-15. Defensief hadden we alle registers open getrokken en waren onze vinnige guards heel sterk defensief. Broes en Brent bleken heel moeilijk te passeren voor Brussels. Gerbe kon het publiek even een show geven met een mooie dunk. Ook Joren kwam in en ging meteen in het offensief maar zag zijn pogingen niet beloond. Gerbe moest al vroeg in de wedstrijd spelen met foutenlast. We sloten het eerste kwart af aan 17-15.

In Q2 duwden we opnieuw door. Rune was onstuitbaar onder doel en hield de topscoorder van de vorige match uit de wedstrijd. Hij creëerde en deelde heel goed voor het team. Door foutenlast bij Gerbe, gingen we op zoek naar energie van onze andere spelers. Mathias en Antonios bleken klaar voor de opdracht en lieten zich gelden. We controleerden de rebound en bleven aanvallend spelen zonder te veel zenuwen. We hadden de voorsprong opnieuw beet en gingen de rust in met 29-34.

Kort voor de rust bleek Rune zich bezeerd te hebben aan de pols en ook August ondervond wat last in de knie. Gerbe moest ook aan de slag met al 3 fouten en kon na enkele minuten in Q3 naar de kant met een vierde fout. Opnieuw moesten we gaan rekenen op ons volledig team om deze wedstrijd te winnen. We roteerden en bleven Brussels het beste van onszelf geven. Broes probeerde drives te doen, maar kon op geen fouten rekenen van de refs. 43-46 na 3 kwarts.

In het laatste en beslissende kwart kon Gerbe terug op het terrein en moest hij heel gefocust te werk gaan. We kozen uiteindelijk voor een grote line-up om de rebounds te hebben. Stef, Mathias, Rune, Gerbe en August sloten de wedstrijd af. We liepen wat uit, maar telkens kon Brussels aansluiten. We bleven scherp en alle spelers die op het terrein kwamen, hadden hun job perfect gedaan om deze overwinning binnen te halen. Zo verzekerden we onze tweede plek met een mogelijkheid op die eerste plaats en kijken we terug op een mooie eerste helft van de competitie.

Gouden sponsors