Duffel KBBC A – Panters U18 A

64 - 78

22/09/2018

Na de twee zware nederlagen tegen EA en de mooie winst tegen Lier zou elke ploeg in onze reeks nu een haalbare kaart moeten zijn. Duffel won nog geen wedstrijd en wij wilden dit vandaag niet zien veranderen.

We begonnen heel sterk aan de wedstrijd en liepen via Roel, Kevin en Sander uit naar een 2 – 18. Een time-out voor Duffel veranderde de situatie een beetje. Duffel kwam uit de time-out met wat extra energie en begon bovendien ook een zone te spelen (en speelde dit voor de rest van de wedstrijd). Onze gasten hadden wat moeite om openingen te vinden en afstandshots wilden er niet in vandaag. Bovendien kregen we hoe langer, hoe meer vreemde calls tegen. Van 2 – 18 ging het naar 14 – 21.

Het tweede kwart was meer van hetzelfde en hoewel we het kwart opnieuw wonnen, kenden we veel moeite in onze aanval. In defense moesten we telkens oppassen want we hadden al wat gasten met 2 à 3 fouten. We gingen rusten met een kleine voorsprong: 30 – 39.

In de tweede helft, en dan vooral in het derde kwart, kenden we veel tegenslagen. In dit kwart kregen we verschillende technische fouten (jawel, meer dan 1) zonder waarschuwingen vooraf. Onze gasten kregen bij elk contact in defense “no hands” te horen van de refs, en ook coach Hans mocht enkel toelichting vragen als hij “achter zijn lijn” ging staan. Jammer genoeg werd deze gastvrijheid enkel aan onze jongens gegeven. De wedstrijd kantelde en Duffel liep uit: 54 – 52.

We spraken onderling goed af dat we vanaf dit moment onze mondjes dicht zouden houden en onze klasse het werk zouden laten doen. Wat wij afgesproken hadden, werd realiteit want onze jonge Panters speelden eindelijk op hun niveau en hadden maar 10 minuten nodig om te tonen wie de betere ploeg was. Kevin bracht het enthousiasme terug in onze groep. Robbe, Roel en dan vooral Luka volgden. Tot driemaal toe werd Luka heel hard neergehaald en pas na de derde keer en meermaals geroep van coach Hans, werd een vrijwillige fout toegekend.

In een frustrerende wedstrijd toonden onze jonge Panters nog maar eens hun vooruitgang. Het kwaliteitsverschil was er, maar dat was niet af te lezen in de score in deze wedstrijd. Maar een moeilijke wedstrijd naar ons toe trekken was al een ‘big win’ op zich. Good job Panters!