Elite Academy Antwerp A – Panters U18 A

125 - 52

01/09/2018

Onze eerste competitiewedstrijd was meteen tegen een heel sterke tegenstander. We trokken naar Brasschaat waar we werden opgewacht door de jongens van de Elite Academy (volledig uitgerust in tenue van kop tot teen).

Je zag dat onze jongens onder de indruk waren en dat uitte zich in een slechte eerste helft. Luka, Kevin, Tom, Nipun en Tom begonnen aan de wedstrijd en vochten zich door de full-court man-to-man press of de full-court zone press. Eentje dat we ook 40 minuten lang zouden moeten volharden. We speelden vaak met schrik, lieten de bal vaak afsnoepen en de gasten van EA werkten keurig af (niet zonder bij elke poging “and 1” te roepen weliswaar). Wanneer we dan wel door de press gerakten smeten we de bal vaak buiten of stonden we buiten. Balverliezen die we grotendeels aan onszelf te danken hadden.

In de kleedkamer moest de coach niet veel zeggen want de jonge Panters wisten wat hun te doen stond: harder worden. In Q3 hadden onze Panters de motivatie gevonden om zich niet meer te laten doen. Luka, Robbe en Tom lieten de defense van EA werken met hun drives en Nipun en Sander lukten een paar bommen van op afstand. Kevin, Jason, Senne en Hendrik lieten zich niet meer kennen in defense. We begonnen ons aan te passen op het niveau en speelden een mooie tweede helft.

Ondanks de zware cijfers bleven onze gasten positief tegenover elkaar. We bleven elkaar steunen. De eerste lessen zijn geleerd. On to the next game!