Fellow Ekeren A – Panters U18 A

83 - 84

10/11/2018

Met de laatste wedstrijd van ons eerste seizoensblok, moesten we naar Ekeren. Een win betekende een plaatsje in die geliefde top 24, een verliespartij wilde zeggen dat we er net buiten vielen. Nog steeds zonder de geblesseerde Kevin en Jason, maar wel met een herstelde Hendrik en ook Sander en Seppe gingen we vol vertrouwen naar het Antwerpse.

Ekeren was zeker van hun tweede plaats, maar ging ons de wedstrijd niet zomaar geven. Thuis begonnen we barslecht aan de wedstrijd en scoorden we amper 8 punten in het eerste kwart en verloren we met maar 5 punten. Als we goed startten dan hadden we zeker een kans. Luka, Tom, Nipun, Roel en Sander begonnen aan de wedstrijd. Nipun, Luka en Tom beten de spits af met scores en al snel volgde Sander. Het ging moeizaam, maar we deden goed mee met de thuisploeg. Het eerste kwart eindigde op 22 – 20.

In het tweede kwart bleven we opnieuw goed meedoen. Ekeren kon ons niet losschudden. Roel, Tom, Nipun, Seppe en Sander konden ons met leuke acties in het vaarwater houden van de thuisploeg. We gingen rusten met een kleine achterstand 46 – 43.

Q3 was al zo vaak een doorslaggevend kwart en dat was vandaag niet anders. Onze Panters gingen voluit voor de win. Dankzij wat full-court pressure van onder andere Hendrik en Sander konden we Ekeren wat uit hun spel krijgen. Aanvallend deden we allemaal mooi mee en zagen we scores van bijna iedereen. We maakten maar liefst 27 punten in dit kwart en hielden Ekeren op 16 punten. We hadden een mooie voorsprong uitgebouwd om aan het vierde kwart te starten.

We begonnen het laatste kwart aanvankelijk goed, maar Ekeren had de druk opgevoerd en hun aanvallende motor was in gang geschoten. Waar wij in Q3 zo vrij speelden, gingen we wat verstijfd spelen in Q4. Ekeren proefde bloed en hoopte nog op de overwinning. Het vierde kwart is inmiddels Luka-time geworden en vandaag kreeg hij versterking van Roel en Tom en hielden we samen als een blok stand om ons plaats bij de top 24 te veroveren. Nice work boys!

Seppe: 4
Sander: 9
Senne: 0
Roel: 14
Tom: 22
Hendrik: 0
Luka: 31
Nipun: 4