Fellows Ekeren BBC A – Panters U18

51 - 74

02/11/2019

In het begin van het seizoen kenden we een paar uitschuivers. Eentje daarvan was een verlies tegen Ekeren, die daarvoor nog maar één wedstrijd hadden gewonnen. Ze klopten ons thuis (verdiend) met twee punten. We wilden die misstap niet nog eens begaan en wilden op ons elan van vorig weekend doorgaan. Het mooie plein van Ekeren was ons echter niet gunstig. We kregen in de openingsfase talloze kansen om uit te lopen maar konden de bal niet door het netje krijgen. Het resultaat was 14-14 na 10 minuten.

In Q2 zagen we meer van hetzelfde. We roteerden vaak en vlot en ondanks mooie acties konden we maar niet scoren. Easy buckets, kregen we er niet in, en de drives die Ekeren foutief moest afstoppen konden we dan niet omzetten in succesvolle vrijworpen. Met maar liefst 9 op 22 vanop de vrijworplijn, leken we terug te vallen in de oude gewoonten van het begin van het seizoen. Toegegeven, de ringen in Ekeren waren geen gemakkelijke om op te shotten. De halftime score was dan ook identiek dan die toen we in Baasrode speelden: 29-35.

Het 3de kwart zou bepalend zijn voor het verloop van de wedstrijd. Ditmaal was het vooral defensief dat onze jongens een tandje bij schroefden. Full-court defense, zorgde voor balverliezen bij de thuisploeg. Onze aanvallen bleven met gemengd succes, maar gezien de hoge druk creëren we heel veel kansen. “If you’re not scoring easily, create more chances.” Het motto loonde want we hielden Ekeren op 8 puntjes in Q3 waarvan een deel vrijworpen. We zagen leuke acties van Sander, Thomas en ook Robbe L, maar zodra er gewisseld werd namen Senne, Arno en Sander het roer over.

Q4 was de kloof geslagen en gingen we nog vlotter roteren. De afwerking bleef een pijnpunt, maar vlotte rotaties in defense waren dik in orde. Offensief was het nooit een probleem van kansen hebben, maar eerder ze af te werken. Volgend weekend een tweede kans tegen Zele – de leider in onze reeks. Let’s go!

Van Limbergen: 5
Dours: 2
Debbaudt: 0
Hermans: 4
Vonck Stevens: 0
Baert: 1
Legroux: 20
Malfliet: 4
Zonnekein: 9
Lenière: 15
Lissens: 12
Van Gucht: 2

Gouden sponsors