Gent-Oost Eagles D – Panters B

54 - 100

10/08/2019

Voor onze tweede bekerwedstrijd moesten we naar Gent-Oost om het op te nemen tegen de Eagles. We wilden de wedstrijd van vorige week (die niet eindigde hoe we het wilden) wegvegen.

De 15 punten voorgift waren in een mum van tijd quasi weggewerkt, al konden we niet over onze tegenstander huppelen. Telkens we close waren, gooiden de Eagles een driepunter binnen, of zo leek het. Bij ons was het in de eerste helft vooral Jens die zijn vizier op scherp had gezet. Zowel hij als Maarten VK konden dreigen van buitenaf. Inside was het dan weer Ewout die zijn terugkeer, na een blessurevol seizoen vorig jaar, goed heeft ingezet.

We duwden door in offense, maar waren soms wat overhaast. We wilden absoluut die achterstand weg. Het leek een mentale druk op de schouders. We gingen rusten aan 46-41.

In de tweede helft vonden we het welletjes en gingen we focussen op wat belangrijk was: defense. Met Ian aan het roer gingen we full-court opnemen en konden onder andere PJ, Ruben en Sander met steals gaan lopen die we (bijna altijd) omzetten in scores. Strakke defense werd afgewisseld door keurige offense. We zagen opnieuw Jens, Ruben en Maarten belangrijke rollen namen in de wedstrijd en bleven het tempo hoog houden.

Onze vlotte rotaties zorgden ervoor dat we geen dipje kenden in de tweede helft en Gent-Oost vond maar geen weg naar doel. Ze scoorden amper 7 punten in Q3 en 4. Maarten VK kon de 100 pin vastleggen en de Panters bevrijden voor de eerste overwinning en duidelijk een ‘losser, maar scherp’ Panters B vanaf de tweede helft.

Ulrichts: 14
Tuyaerts: 9
Van Kersavond: 14
De Smet: 4
Pollaris: 12
Saey: 4
Luypaert: 12
Debakker: 23
Steemans: 4
Adriaenssens: 4

Minnaert: 3
Alderweireldt: 5
Verstraete: 9
D'hont: 21
Spitaels: 3
Willems: 0
Steyaert: 0
Den Haese: 3
Goeman: 5
Eyskens: 5

Gouden sponsors