Haantjes-Fireballs Oudenaarde B – Panters U18 B

46 - 73

25/11/2018

Op zondag 25/11 trokken we zonder geblesseerden Seppe VG en Quinten naar Oudenaarde. Zonder winstmatch stonden ze laatste. Na hun verlies van de dag ervoor tegen Hamme, waartegen wij zelf meer dan 100 punten maakten, dachten onze spelers op voorhand dat ze gewonnen waren. Met de nodige waarschuwingen hiervoor begonnen we aan de wedstrijd met Sander L, Seppe B, Robbe, Thijs en Arno.

Ze hadden goed geluisterd en we begonnen sterk aan de wedstrijd met een score van Sander en een driepunter van Seppe. Arno pikte enkele domme fouten op waardoor we snel zonder center moesten spelen. Jason kon dit perfect opvangen. De goede defense van Thijs die verder gezet werd door Jasper, zorgde ervoor dat Oudenaarde slechts aan 8 punten kwam. Wij konden zelf nog wat extra uitlopen door twee scores van Sander H. 9 – 18 na de eerste 10 minuten.

De tweede quarter begon zeer slecht. Door enkele dubieuze beslissingen van de scheidsrechter, en toegegeven ook door minder spel van ons, stond het na 5 minuten ineens 18 – 18. Na een technische fout van de coach begon het te beteren, maar pas in de laatste twee minuten van de eerste helft konden we echt uitlopen. Onder de leiding van Sander L en Seppe, die beiden een zeer sterke match speelden, liepen we nog uit naar 20 – 31.

Na een goede babbel kwamen we weer sterk uit de kleedkamer. Met driepunters van Seppe en Jason liepen we snel uit naar een voorsprong van 19 punten. Deze bleef behouden aan het einde van de derde quarter. 34 – 53 met nog 10 minuten te gaan.

Wanneer in de laatste quarter Jasper de ogen van zijn tegenstander uitsmeet met een schot tot bijna tegen het dak en Thijs een driepunter knalde maar de shimmy teleurstellend achterwege bleef, waren we helemaal vertrokken. Aangevuld met nog een sterk einde van Tobias, Robbe en Arno, die 5 fouten aangesmeerd kreeg, werd de eindscore nog 46 – 73.

Drie verdiende overwinningen net voor de break voor de examens. Nog twee maal winnen na elkaar en de spaghetti is verdiend. De volgende match is in januari tegen Houtem waarmee we nog een appeltje te schillen hebben.

Succes met de examens!