KBBC Bavi Gent A – Panters U21

69 - 75

28/04/2018

Panters ging voor de laatste wedstrijd van dit seizoen op bezoek bij Bavi Gent. Bij winst kan Panters de derde ronde afsluiten als poulewinnaar.

De U21 startten direct zeer gretig tegen Bavi. De bal ging zeer vlot rond en er werd goed afgewerkt. Dankzij de eerste scores van Van Welsenaere en Pollaris kwam Panters snel 5 punten voor. Bavi liet zich niet zomaar doen en vocht zich terug in de match. Van Hoyweghen,  Van Assche en vooral Van Kersavond duwden verder door waardoor Panters met een 10-puntenkloof de eerste quarter afsloot: 19 – 29.

In het tweede quarter behield Panters de controle over de wedstrijd dankzij scores van Van Kersavond en Debakker  en liep het zelfs iets verder uit: 30 – 44.

Na de rust werd er weer met veel intensiteit gespeeld. Het tempo lag hoog aan beide kanten, maar dat zorgde voor veel slordigheden en turnovers. Bavi profiteerde hier gelukkig niet van waardoor de voorsprong behouden werd:  43 – 57.

In het vierde kwart zette Bavi alles op alles. Het speelde een stuk agressiever in defense en scoorde ook  in offense  vlotter. Panters had moeite met die druk en speelde te overhaast en kon vooral moeilijk scoren. De voorsprong slonk in een mum van tijd weg. Nog 3 min te spelen en Bavi kwam zelfs terug tot op 1 punt: 60 – 61.

In het slot nam Panters de match terug in eigen handen. De 3 opeenvolgende offenses werden telkens goed uitgespeeld waardoor we opnieuw 6 punten uitliepen. Als kers op de taart sloten we de wedstrijd af met een 4 point play van Van Kersavond.

Dankzij deze winst eindigt  Panters als eerste in hun poule, op een knappe 13de plaats bij de beste 24 van Vlaanderen.