KBBC Bavi Gent C – Panters C

67 - 45

09/03/2019

Met maar 5 wedstrijden te gaan stond Bavi lager in de rangschikking dan ze hadden verwacht. Ze wilden absoluut spelen voor behoud en moesten nu nog opletten of ze moesten terug naar af. Onze Panters toonden nog steeds de nodige motivatie om mooie prestaties neer te zetten ondanks het stopzetten van de C-ploeg van volgend jaar. We begonnen dus opnieuw gemotiveerd aan de partij.

Sander, Maarten VK, Florian, Tom en Gert begonnen aan de wedstrijd. Je voelde dat deze wedstrijd niet zou lopen zoals in de Pantershal. Bavi was extreem gemotiveerd en vinnig. We hadden het in de beginfase even moeilijk, maar konden via Florian, Cel en Gert wat puntjes op het bord zetten. We kregen in de eerste helft heel veel calls. Bavi stond twee kwarts in foutenlast waardoor wij heel vaak op de vrijworplijn stonden. Jammer genoeg was ons percentage heel erg slecht. We konden vaak maar aan 50% en soms zelfs niet scoren, wat ons later heel zuur zou komen te staan.

We konden met een bescheiden voorsprong de rust in gaan. Na de rust bleven we even in controle en konden door collectieve acties nog wat puntjes sprokkelen, maar daarna begonnen we allerlei easy buckets te missen aan de lopende band. We zorgden voor mooie acties maar onze afwerking liet te wensen over. Daarboven begon die foutenlast van Bavi in de eerste helft, zich tegen ons te keren want ondertussen kregen wij links en rechts lichte calls waardoor Bavi naar de vrijworplijn mocht, en wel efficiƫnt bleek. De voorsprong was weg en de achterstand begon.

In Q4 konden we geen vat meer krijgen op de wedstrijd en trok Bavi alle registers open. Drie bommen en drie fastbreaks later stonden we 20 punten in het krijt. Game-over. We hadden onze voorsprong in de eerste helft verder moeten uitbouwen, maar kregen nadien het deksel tegen de neus. De score was een vertekend beeld van de wedstrijd, maar wel een harde klap.

Volgende week komt de nummer twee op bezoek. Hopelijk kunnen we nog eens stunten.