KBBC Upkot Sparta Laarne A – Panters C (+5)

93 - 66

01/09/2018

We trokken laat op zaterdagavond naar Laarne om het op te nemen tegen Laarne A. Een ploeg die vorig jaar op het nippertje zakte, maar snel weer naar 1ste Provinciale wil. De ervaren en stevige ploeg moest ons 5 punten cadeau doen, maar werkte die snel weg.

Daar waar de A- en B-ploeg goede wedstrijden kenden, was dat niet het geval voor onze C-ploeg. Laarne was sterk in transitie en ondanks de nodige waarschuwingen hiervoor konden ze onze gasten vaak kloppen in fast breaks. We geraakten moeilijk aan scoren en misten heel vaak onze easy buckets. Als we dan foutief werden afgestopt hadden we ook moeite met onze vrijworpen.

Het fysiek sterkere Laarne speelde vaak op het randje, maar dit werd getolereerd. Zo kreeg Cel een stevige tik tegen het hoofd, wat hem ook uittelde voor de wedstrijd. Luka, die met vertrouwen op het terrein kwam, werd op tijdens een drive de grond in geklopt en kreeg geen fout mee. We lieten het zelf ook vaak begaan en konden onze (normaal bitsige) defense niet tonen.

Laarne kon rekenen op een secure Robin Van Damme die al snel in de groove was en daarna ook op easy whistles kon rekenen. Als we dan toch even ons spel speelden, toonden we met momenten mooi basket. De bal ging rond, er was voldoende beweging en we sneden naar de bal toe. Daar kregen zowel Arnoud als Jens veel kansen uit. Gert knokte voor wat hij waard was onder de borden, maar kampte heel de wedstrijd met foutenlast en moest in het begin van Q4 ook definitief naar de bank. Ook Florian moest aan de kant blijven met een verzwikte enkel.

Laarne was zonder twijfel de sterkere ploeg, maar het verschil mocht zo groot niet zijn. We lieten hen niet enkel winnen, maar toonden te weinig ‘fight’. Iets dat we tegen volgend weekend best wel tonen in de Hekers tegen Feniks voor de eerste competitiewedstrijd.