KBBC Upkot Sparta Laarne A – Panters U18

70 - 74

22/09/2019

Onze season-opener verloren we van Sparta een paar weken terug nadat we met 10 punten voorsprong het laatste kwart in gingen. Een zuur verlies dat we nog niet helemaal verwerkt hadden. Na onze taaie vertoning tegen de leider vorige week waren onze Panters klaar voor een win. Sander, Thomas, Jason, Robbe en Seppe begonnen aan de wedstrijd.

Net zoals de vorige ontmoeting ging het gelijk op. Een stevig Laarne kon zich telkens naar doel werken en afwerken naar behoren. Bij ons waren het Sander, Thomas en Robbe die het meest offensieve creativiteit toonden. Net zoals de voorbije weken moesten we één van onze grote jongens vrij snel naar de kant zien gaan met foutenlast. Na Q1 stond het 19-17.

In Q2 neemt Thomas de ploeg even op sleeptouw en knokt hij zich door een heleboel Gentse reuzen die hem telkens foutief moesten afstoppen. Hij, samen met Sander en Seppe, brengt ons naar 25-28. Na een time-out werd Laarne wakker geschud en komen zij opnieuw aan de leiding maar dan is het Jason (die zijn groove wat te pakken heeft) die ons weer voor kan brengen. Door wat easy missers langs onze kant moesten we genoegen nemen met een gelijkstand aan de rust 33-33.

De jonge panters leken hongerig en waren allesbehalve tevreden met die eerste helft. Ze begonnen dan ook echt furieus aan de tweede helft. In een team-effort werkten de jongens na 5 minuten een voorsprong uit van 35-53. Gedisciplineerd voerden onze jongens hun taken uit en vulden ze elkaar aan. Sander en Seppe waren telkens mooi weg en werden gevonden door Wout, Thomas, Senne en anderen. Het was met momenten vlekkeloos. MAAR, Laarne is niet gekend als een ploeg dat opgeeft en met een ervaren coach aan het roer was alles nog mogelijk. Onze rotaties begonnen wat te wankelen nadat we die comfortabele voorsprong hadden en Laarne peuterde beetje bij beetje van die voorsprong af. Met foutenlast voor Senne, Robbe en Seppe moesten we de nodige voorzichtigheid hebben.

Q4 begon (believe it or not) opnieuw met een voorsprong van 10 punten. Nu hadden we de keuze: stilvallen zoals vorige keer, of even doorduwen. Aanvankelijk kozen we voor dat tweede en konden Robbe, Thomas en Sander ons naar 51-68 duwen. Nadien volgden een aantal missers, fouten tegen, blessures en algemeen zenuwachtig spel waardoor we ons nog schrap moesten zetten om de 3 punten mee te nemen naar Baasrode.
In de wedstrijd waren we zeker in de tweede helft de betere ploeg. We vergaten de klus helemaal af te werken en maakten het ons eigen wat te lastig, maar waren wel volwassen genoeg om de win binnen te halen. Een mooie revanche voor de verloren partij in de Pantershal. Volgende week ontvangen we Ekeren. Let’s be ready!

Van Limberghen: 2
Bormans: 0
Remy: 0
Dours: 7
Vonck Stevens: 0
Baert: 1
Legroux: 20
Malfliet: 2
Debbaudt: 0
Leniere: 18
Lissens: 11
Van Gucht: 13

Gouden sponsors