Koninklijke Sint-Niklase Condors A – Panters U18 A

48 - 58

07/10/2018

Op zondagochtend trokken we naar hartje Waasland om het op te nemen tegen Condors. Zij zouden een beetje zoals ons team zijn en het was dus een van die wedstrijden die we absoluut wilden winnen.

We wisten dat Condors in eigen huis gemotiveerd zou zijn e dat bleek al heel snel het geval te zijn. We startten met onze tweedejaars Luka, Kevin Nipun, Roel en Tom. Onze jongens hadden nog wat slapertjes in de ogen want na een kleine 10 minuten hadden we maar liefst 5 driepunters om de oren gekregen, liepen we weinig tot niets in offense, waren we slordig in onze defensieve rotaties en bovenal begonnen we wat negatief naar elkaar toe te reageren. Resultaat was 22 – 11 in Q1.

In Q2 en na wat vervangingen was het de inbreng van Seppe, Robbe en Sander die de kloof wat kon dichten. Seppe en Robbe verzorgden hun box-out en konden bijna alle defensieve rebounds bemachtigen, maar waren ook in de offensieve rebound heel actief. Daar kwam dan bij dat Sander in defense iets meer druk ging zetten op hun go-to guy, maar bracht zelf ook wat meer druk op hun defense door het tempo op te drijven. We gingen met 31 – 24 rusten na een toch wel povere eerste helft, maar wisten waar het scheef zat.

De tweedejaars namen hun verantwoordelijkheid en wisten dat ze wat recht te zetten hadden en deden dat meteen in Q3. Roel kwam gemotiveerd uit de kleedkamer en nam Sander’s rol over om de go-to guy in bedwang te houden. Aanvallend had hij zijn versnelling ook gevonden en kon hij samen met Luka ons team op sleeptouw nemen. Verschillende steals + leuke acties van onze eerste unit zorgden voor een gelijkstand op 33. Sander bleef ook goed invallen, maar ook Kevin was heel bedrijvig in defense.

Senne kon, na een woelig moment en wat frustraties bij Sint-Niklaas, een vrijworp omzetten en liep ook telkens op de juiste plaats, maar was ook in defense moeilijk te kloppen. Jason verzorgde mee de opbouw en in de slotfase konden Tom en Luka de clutch vrijworpen telkens omzetten. Eindscore: 48 – 58.

We lieten 31 punten toe in de eerste helft en scoorden zelf amper 24 punten. De tweede helft speelden we zoals we hoorden te spelen en kwam Sint-Niklaas moeilijk tot scoren. Een volwassen comeback van onze jonge Panters, maar hopelijk ook een lesje in gemotiveerd aan de start verschijnen.