Koninklijke Sint-Niklase Condors B – Panters C

72 - 67

24/11/2018

Zaterdagmiddag gingen we met een heel jonge ploeg naar de nummer 3 van de reeks. Met de vele afwezigen: Sander (blessure), Cel (blessure), Maarten (blessure), Liam (andere verplichting), Nick (vakantie); moesten we rekenen op onze talentvolle jeugd.

We begonnen de wedstrijd met Luka, Maarten, Jens, Tom en Gert. Het tempo van de wedstrijd laag hoog en de defense was aan beide kanten potig, maar de wedstrijd ging gelijk op. Tom en Jens waren onze scoring punch in de beginfase. Sint-Niklaas bleef ook wel vlot combineren en ging ook al snel rekenen op de versterkingen van de A-ploeg.

In het tweede kwart konden we rekenen op een zeer bedrijvige Roel. Hij vond heel vlot de weg naar doel en Jens bleef vlot scoren (14 punten in 2 kwarts) en was goed voor 3 bommen in de eerste helft. Jammer genoeg moesten we hem in de tweede helft missen (hij had nog wedstrijd met de B-ploeg). Florian (ziek) probeerde onze jonge kern ook te ondersteunen maar moest na één stint in de wedstrijd passen. We lieten ons soms meeslepen in het run and gun basketbal van Sint-Niklaas, maar Maarten kon de rust bewaren en zorgde voor de goede opbouw, maar sloeg zijn enkel om en kon nadien maar 1 kwart meer meespelen.

Na de rust kregen we een kleine tik en moesten we 10 punten goedmaken, maar onze Panters gaven niet op en knokten zich alweer in de wedstrijd. Via Jonas, Tom, Roel en Luka kropen we terug in de wedstrijd. Arnoud voegde er een bom aan toe en de comeback was compleet. Toen ze het noorden een beetje kwijt waren, begon Sint-Niklaas iets sneller naar de reaching fouls te grijpen. We waren niet secuur genoeg vanop de vrijworplijn, maar met minder dan 2 minuten te spelen kon Luka ons toch voor brengen: 64 – 65.

In de slotfase ontbrak het ons aan details en gaven we een rebound weg, leden we een balverlies en lieten we Condors iets te eenvoudig een driepunter gooien. Boeken toe dus. Condors had de wedstrijd zeker niet gestolen, maar de win zat er zeker in voor de jonge Panters. Toch wel een knappe partij van 4 U18-spelers, 2 U21-spelers en een paar jonge seniors om op Sint-Niklaas een ervaren ploeg het vuur aan de schenen te leggen. We gaan de juiste richting uit!

Roel: 14
Tom: 9
Gert: 5
Jonas: 8
Luka: 10
Maarten: 2
Jens: 14 (1 helft)
Robbe: 0
Arnoud: 3
Florian: 2