Landelijke U18 A – Fellows Ekeren A

74 - 87

06/04/2019

Met de paasvakantie in het vooruitzicht voelen we meteen de gevolgen en moeten we het stellen zonder Seppe, Roel en Luka. Ekeren zagen we al in de eerste ronde en hadden we het niet gemakkelijk tegen. Ook in deze partij zouden ze het niet gemakkelijk maken.

Wij begonnen via Kevin heel goed aan de wedstrijd en konden met 4-0 starten en hadden de kans om verder uit te lopen maar misten dan verschillende easy lay-ups. Ekeren antwoordde met twee driepunters en kwam meteen voor. Tom kon de nodige druk zetten op de Ekerse defense en bracht een van hun sterkhouders in foutenlast en kon zijn vrijworpen goed omzetten. Toch won Ekeren het eerste kwart: 18-26.

Ekeren ging door op zijn elan en liep even tot tien punten uit. Q2 was dan even Robbe-time (8 punten en verschillende mooie acties), maar ook Jason en Sander moeiden zich. Als dan ook opnieuw Tom de gaspedaal even induwt komen we terug tot op 4 punten van de Antwerpse ploeg: 37-41.

We wisten dat #12 sterk bij shot was en lieten hem in Q3 toch tweemaal aanleggen met het logische gevolg. Ekeren begon sterk aan de tweede helft en wilde ons duidelijk wegspelen. Robbe, Sander en Kevin begonnen aan de comeback, gesteund door Hendrik en Jason. Eind Q3: 57-61

Het laatste kwart was er teveel aan en we verloren de focus. Opnieuw twee bommen van Ekeren zorgden voor wat frustraties bij onze spelers. We kwamen onze defensieve afspraken niet meer na en Ekeren profiteerde hiervan. Deze voorsprong konden we niet meer wegwerken en Ekeren ging met de drie punten naar huis.

Goed gevochten voor 32 minuten en dan de kopjes een beetje laten hangen. Nu hebben we een paar weekje rust om dan te eindigen met een BANG.

Sander: 12
Senne: 0
Nipun: 2
Tom: 15
Robbe: 16
Kevin: 16
Jason: 12
Tobias: 0
Hendrik: 1