Landelijke U18 A – Racing Brugge A

62 - 90

27/04/2019

In de voorlaatste wedstrijd van de competitie namen we het op tegen Racing Brugge. Ginds gingen we gaan verliezen met 20 punten maar deden we nog mee tot het laatste kwart. We waren toen maar met 6 dus hoopten we vandaag met een volle bank toch wat meer de kunnen betekenen.

We begonnen alvast goed aan de partij en konden via Luka en Roel slag voor slag gaan met de finalist van de beker van West-Vlaanderen. Drives van Sander werden niet altijd beloond met een foutje voor hem. Tom kreeg ook twee stevige grote jongens die hem voortdurend onder druk zetten. Brugge ging het ons niet gemakkelijk maken.

Roel bleef echt hot en kon ons een paar keer laten uitlopen, maar Brugge kon telkens terug in de wedstrijd komen via driepunters van nummer 4 (die een Damian Lillard-achtige range leek te hebben). We gingen rusten bij een gelijke stand.

In Q3 hielden we gelijke tred en konden Luka en Roel opnieuw goed van start gaan en ook Sander kon een bom gooien van op afstand, maar Brugge begon de druk op te voeren. De coach van de West-Vlamingen vond het wel en nam een time-out met een luide preek daarboven. De Bruggelingen kwamen hevig uit de time-out en vonden het welletjes. Ze verdedigden bikkelhard en waren uiterst efficient aan de overkant. Plots gooiden ze 2 à 3 bommen en hadden ze een 10- punten kloof gemaakt.

Wij gingen wat jammeren en lieten de fight een beetje opzij liggen. Meer had Brugge niet nodig om ons uit de wedstrijd te spelen. Een paar bommen later stonden de cijfers op het bord. Buiten een paar leuke collectieve acties van onze Panters, deden we in de tweede helft niet mee voor de win. Brugge was een betere ploeg, maar we lieten ons een beetje kennen in de slotfase.