Olicsa Antwerpen A – Landelijke U18 A

60 - 55

31/03/2019

Met een back-to-back en op een zondagochtend moesten we het opnieuw opnemen tegen de Antwerpenaren. Iets te laid back, en niet voldoende uitgeslapen, begonnen we met 7 spelers aan de partij. Olicsa was duidelijk de meer gemotiveerde ploeg in deze partij. Ze speelden goed rond en konden telkens de open man vinden die keurig afwerkte. We keken onmiddellijk tegen een achterstand aan.

Olicsa was de wedstrijd van gisteren niet vergeten en hadden zich opgesteld in een box-in-one met een man verdediger op Sander die gisteren red-hot was. Dit beviel ons erg moeilijk en we kwamen moeilijk aan scoren toe. Eind eerste kwart 22 – 14.

In Q2 bleven we het moeilijk hebben om onze draai te vinden, maar Olicsa was ook afgekoeld en aan beide kanten liep het stroef. Onze uitgespeelde kansen leken we ook allemaal te missen met maar liefst 8 gemiste lay-ups in deze partij. Luka, Roel en Tom begonnen stilaan de motor wat aan de praat te krijgen via pass en cut acties, maar toch gingen we met een achterstand naar de kleedkamers.

In Q3 gingen we even zonder Sander van start en schakelde Olicsa over naar een man-to-man wat alles wat open brak voor ons. Robbe, Luka en Roel konden voor een run zorgen en brachten ons terug in de wedstrijd. We leken heel even erop en erover te gaan, maar Olicsa dacht daar anders over.

Op het moment dat wij eigenlijk moesten ingrijpen en doorduwen kregen we door mooie acties open kansen EN vrijworpen. Beide leken voor ons onmogelijk om af te werken op deze zondag. Coach Hans telde, zoals eerder vermeld, ACHT gemiste lay-ups en was gestopt met tellen na 14 (u leest het goed) gemiste vrijworpen. Tel de helft van die dingen op en de wedstrijd was gespeeld.

We hebben alle kansen gehad om een 6 punten weekend te hebben tegen een tegenstander waar we niet van mochten verliezen, maar grepen ze niet. Hopelijk hebben we een les of twee geleerd uit deze partij. Met nog drie wedstrijden te gaan hopen we om deze kater door te spoelen.

Senne: 3
Luka: 19
Roel: 13
Tom: 11
Sander: 4
Tobias: 0
Robbe: 5