Olicsa Antwerpen – Panters U18

49 - 71

19/10/2019

Na een mindere partij tegen Gentson, trokken onze jonge Panters naar t’stad om het op te nemen tegen Olicsa. In de mooie, maar heel stille zaal begonnen wij ook heel stil aan de wedstrijd. Te stil zelfs, want Olicsa nam het voortouw. Na 10 minuten zagen we een achterstand van 16-13 op het scorebord.

Vanaf Q2 begonnen de Panters te ontwaken. Vooral Arno was heel actief onder de borden. Hij bracht de juiste energie en zorgde zo dat de ploeg mee ging in de juiste vibe. Afwisselende scores van onze Panters zorgden voor een 25-30 voorsprong bij de rust. Een bijzonder lage score voor een hoogscorende ploeg als Panters.

De jongens wisten dat het beter moest en begonnen hun tweede helft beter. Sander vond zijn groove en kon dankzij goede defense van onder andere Robbe VS en Seppe Baert afwerken na verschillende steals. Robbe Lissens kent al een paar weken moeite met afwerking maar was in defense wel een muur. Ook Senne was steeds op de juiste plaats om helpside defense te verzorgen en de troepen te lanceren in transitie.
Wout en Sander H begonnen hun ritme terug te vinden na een periode van blessures. Naar gelang de wedstrijd vorderde begon het vlotter en vlotter te gaan en had Olicsa weinig antwoorden. De eindscore werd afgeklokt op 49-71, maar had in principe nog beter gekund. Wel leuk dat alle Panters konden scoren.

De details werden nog niet optimaal verzorgd door de jongens. We voelen dat er nog een niveau is waar we naartoe moeten. Wat niet is, zal nog komen! Volgende week, Condors.

Gouden sponsors