Onderons Grembergen A – Panters C

66 - 70

30/03/2019

Het einde van het seizoen loert om de hoek, maar met deze derby waren beide partijen gemotiveerd om te tonen dat ze de beste ploeg uit de regio zijn. Leuke confrontaties tussen oud-Panters, oud- teammates, oud-coaches om deze wedstrijd voldoende te peperen.

Grembergen begon het best aan de partij en stond heel sterk te basketten. Ze overklasten onze Panters en konden via mooie collectieve acties easy buckets maken en vonden vaak ook de shotters die in hun element waren. Het resultaat was 20-13 na 10 minuten.

In Q2 hadden we nog steeds moeite om aan scoren toe te komen. Cel en Ewout konden een paar bommen gooien en ook Sander probeerde wat druk te zetten, maar de motor bleef sputteren terwijl Grembergen op volle toeren draaide: 36-25 aan de rust.

Tijdens de rust probeerden we de kopkes bijeen te steken om aan een goede tweede helft te beginnen, maar opnieuw misten we onze start. Grembergen bleef aan hetzelfde tempo spelen, maar we voelden wel dat we iets meer snelheid begonnen te brengen: 51-38.

Q4 was dan, zoals vaker, ons kwart. De defense klikte plots helemaal. Grembergen begon balverliezen te leiden en we gingen vol in de aanval. Sander trok het tempo omhoog, Cel en Maarten volgden en het was vooral die laatste die zijn stempel drukte op het laatste kwart. Met 12 clutch points kon Maarten ons erop en erover duwen. In de slotseconden verloren we Ewout door blessure en ook Gert moest naar de kant met 5 fouten. Maarten De Smet kon Grembergen in de laatste seconden weerhouden van een score en Maarten VK zette de eindstand vast vanop de vrijworplijn.

Los van een paar sterke individuele prestaties was het vooral de collectieve prestatie dat voor winst zorgde. Ondanks de moeilijke 3 kwarts bleven we de Panters erin geloven. De team fight en steun was zeker aanwezig en was een leuke ervaring. De Grembergse zaal ging van laaiend enthousiast naar muisstil, wat altijd fijn is als bezoekende ploeg.
Voor het seizoen 2018-2019 claimen wij alvast ‘de beste ploeg uit de regio’ :-).