Panters B – BBC Feniks Futuria Gent A

76 - 57

26/10/2019

Na de zwakke start tegen Gentson, maar de mooie remonte, wilden we doorgaan op die golf. Verdiend of onverdiend, stonden we wel onderaan het klassement. Met Feniks op bezoek (een voormalige kampioen in 1ste prov) hadden we dé kans om ons te lanceren. Feniks zat in hetzelfde schuifje en wilde ook een klim opwaarts doen.

Wij begonnen goed aan de wedstrijd en voelden meteen dat deze wedstrijd van ons moest zijn. Defensief stonden we er en daar had een ouder Feniks team het lastig mee. Ze kregen geen easy buckets en ook al hadden ze meer lengte, zorgden Tom, Jens, Gert en Niels voor het nodige weerwerk.

Offensief hadden we meer geduld en probeerden we de juiste opties te zoeken. Sander koos zijn spots en werkte keurig af, maar ook Jens had zijn vizier op scherp gezet. Niels bleek de big guys van Feniks te snel af te zijn en kon zo vaak zijn man verschalken.

In Q3 waren we iets te laks begonnen en gaven we de bezoekers een levenslijn (9-17 in Q3), maar in Q4 hadden we de foutjes rechtgezet. Ruben, Renato en Sander duwden in Q4 nog even op het gaspedaal om de voorsprong te verzekeren. Een mooi en verdiend resultaat die we konden meenemen voor onze volgende tegenstander, Scheldejeugd Temse.

Ulrichts: 22
Makasa Kanda: 7
Tuyaerts: 0
Van Kersavond: 0
De Smet: 0
De Mulder: 10
Saey: 4
Luypaert: 9
Debakker: 12
De Kempeneer: 4
Adriaenssens: 2
Steemans: 6

Gouden sponsors