Panters B – BBC Feniks Futuria Gent A

78 - 71

20/10/2018

Panters ontvangt het hoog geklasseerde  Feniks Gent, een ploeg met heel wat ervaring en vooral individueel talent. We beginnen wel  aan onze thuiswedstrijd zonder de geblesseerden Warre Baert, Pollaris en Moortgat.

Beide ploegen beginnen gelijk opgaand en offensief aan de wedstrijd. Janssens zorgt voor een eerste kloof met 9 punten op rij, maar door stevig weerwerk van  Vanysacker en Vanginderachter bedraagt de voorsprong maar 3 punten na het eerste quarter: 21 – 18.

Panters verliest dan even de pedalen na enkele dubieuze calls en technische fouten van de refs waardoor Feniks even voorkomt. Wanneer de focus terug op de wedstrijd ligt, schakelt Panters een versnelling hoger. Onder leiding van Tuyaerts worden enkele mooie fastbreaks gelopen die goed worden afgewerkt door Tieleman en Baert. Panters loopt zelfs met 3 juniors over Feniks en neemt terug de leiding: 40 – 37.

In het derde quarter blijft Panters doordrukken met veel snelheid en mooi collectief spel. Panters probeert de voorsprong verder uit te bouwen onder leiding van Baert, Tieleman en Sarens maar dit bedraagt niet meer dan 5 punten: 55 – 50.

Panters blijft wel als ploeg sterk spelen, zowel in offense en defense, waardoor er toch een tienpuntenkloof komt. Goethals zorgt nog even voor spanning met enkele bommen maar Panters houdt meer dan verdient de 3 punten thuis na alweer een sterke collectieve prestatie: 78 – 71.

Van Den Eede: 0 - 2
Tuyaerts: 0 - 3
Christiaens: 3 - 0
Denotté: 2 - 3
Janssens: 12 - 3
Sarens: 4 - 7
Debakker: 0 - 3
Tieleman: 8 - 7
Baert B.: 8 - 7
Adriaenssens: 3 - 2

Van Cayseele: 8
Van Lancker: 0
Goethals: 14
Ranft: 0
Vanysacker: 19
Vanginderachter: 16
Mertens: 3
Boeckaert: 4
Henderick: 0
Mestdagh: 6