Panters B – BBC Helios Kwadro Zottegem B

76 - 53

09/09/2017

Panters start met Sander, Seb, Ben, Bruno en Bram. Zottegem staat gekend als taaie klant en na de zwakke competitiestart van Panters op Bavi, dienden we de aansluiting te vinden met een overwinning.

De Pantersboys waren gemotiveerd, dat voelde je al in de kleedkamer! Een sterke defensie en stevig werken werd beloond na Q1. Sterkhouders De Langhe en Troubleyn werden feilloos lam gelegd. Zottegem scoorde slechts 7 puntjes in Q1. Panters vond geregeld de open spot en scoorde vlot zijn afstandsshots. Bij de rust hadden we reeds een leuke voorsprong van een 17-tal punten.

Ook na rust bleven we de focus in defense behouden en werden door een sterke Bruno en kuitenbijters Ben en Sander de sterkhouders lam gelegd. Blijkbaar werd de wedstrijd iets te saai en vond één van de refs het nodig om er opnieuw wat spanning in te brengen door in een dolle minuut twee technische fouten en een vrijwillige fout tegen Panters te fluiten. Hierdoor kreeg Zottegem wat vleugels en kwamen ze in een flow terecht. Maar opnieuw werkte Bruno de ziel uit zijn lijf en trok hij de Panters over de streep! De refs bleven – vooral tegen de Panters – scherp fluiten en zowel Bram als Wouter werden belast met foutenlast. De frivoliteit van Ewout kwam het team net op tijd ten goede en ook Sander zorgde voor zekerheid met zijn 3e bom van de avond. Naar het laatste van de wedstrijd toe kwam ook Tieleman (die een heel deel van de partij miste door werkverplichtingen) aan bod met een inlegger en een stevige bom. Panters had opnieuw een 20-puntenkloof beet en vierde zijn eerste zege van de competitie. Eindstand 76 – 53!

Volgende week trekken we naar Meetjesland voor een hopelijk stevig vervolg, supporters op post.

Willocx: 3 - 6
Van Impe: 2 - 4
Christiaens: 4 - 0
Daneels: 0 - 2
Becqué: 2 - 7
Pollaris: 2 - 5
Tieleman: 0 - 7
Baert B.: 10 - 8
Adriaenssens: 7 - 0
Vereecken: 7 - 0

Van Waeyenberghe: 0 - 7
De Maeseneire: 2 - 0
Van Waeyenberghe: 3 - 0
Van Doorselaeren: 0 - 1
De Lange: 3 - 5
Troubleyn: 5 - 10
Van den Meersschaut: 2 - 4
Delboo: 0 - 3
Galle: 2 - 0
De Weer: 3 - 3