Panters B – KBBC Bavi Gent A

61 - 64

21/09/2019

Na een teleurstellende wedstrijd in Aalter wilden we graag onze eerste win boeken van het seizoen. We kregen echter wat minder nieuws na Aalter en dat was dat PJ een aantal weken out ging zijn. Jens moest met een enkelblessure ook uitzitten.

We begonnen niet denderend aan de wedstrijd en lieten Bavi starten met een 0-7. Coach Ben gunde de (toch wel jonge) Panters wat tijd om door de turbulentie te komen en dat werkte. Een minuutje later stond het 5-7 en moest Bavi een time-out nemen om het momentum te stillen. Van dat punt aan gaat het gelijk op en geven we elkaar weinig ruimte. We sluiten Q1 af met 12-13.

In Q2 start Bavi met een score maar kon Renato antwoorden met een bom en ons langszij brengen. Daarna begon het defensief werk van Ian. De guards van Bavi ergerden zich dood aan hem en begonnen te klagen. Offensief was het vooral Niels (die we een tijdje moesten missen) die scherp stond. Hij werd gesteund door de young big men: Ewout en Tom. Een steeds moving Tom leek altijd op de juiste plek te zijn. We liepen uit naar 35-21 en gaven dan op een paar minuten tijd die buffer weg. We gingen rusten met een kleine voorsprong 35-30.

We bleven de wedstrijd controleren in Q3 maar kregen toch wat mindere calls tegen. Gert moest al na een paar minuten in de wedstrijd naar de kant in Q1 en speelde amper in de eerste helft (en de wedstrijd). De youngster in vorm, Tom, moest ook al vroeg in de tweede helft naar de kant. Telkens dat we wat voorsprong namen van net onder de 10 punten, kon Bavi zich via vrijworpen terug knokken in de wedstrijd. Van 7 punten voor, ging het naar maar 2 punten voor en moesten we Q3 afsluiten met 49-47.

Q4 zou erg belangrijk worden. Met onze big guys aan de kant, zou dit geen eitje worden. Na 4 minuten konden we opnieuw wat afstand nemen (57-50) en leek het goed te zitten. Bavi kon zich opnieuw opwerken van op de vrijworplijn en bracht het zo terug naar 57-55 met net geen 4 minuten te spelen. Met twee minuten te gaan kon Ian er 61-59 van maken waarna we tot 2 lichte fouten krijgen en Bavi zich van op de charity strip aan de leiding kan zetten en wij geen tijd meer hebben om voor te komen.

Onze jongens hebben gestreden voor wat ze waard zijn! Ze hebben  alles gegeven in een wedstrijd die ze altijd hadden moeten winnen. Jammer genoeg kreeg onze tegenstander vanop de vrijworplijn telkens de kans om bij ons te blijven, 30-16 stand in de fouten zegt genoeg. De felicitaties van de coach van Bavi aan ons adres en de  quote “we hebben de winst gestolen” zei genoeg. Het was ontroerend om onze jongens na de match te zien, wij als coaches konden enkel fier zijn op hen! Ondanks het verlies leven we met een goed gevoel, een groot strijdershart en een ongelooflijke zin om het af te maken naar de volgende match toe tegen Knesselare. #onefamily”

Ulrichts: 5
Makasa Kanda: 5
De Mulder: 14
Van Kersavond: 0
De Smet: 2
Pollaris: 7
Saey: 8
Luypaert: 5
Steemans: 5
De Kempeneer: 2
Adriaenssens: 8

Devlieger: 7
Leyre: 2
Debrock: 10
De Neve: 0
De Graeve: 19
Praet: 4
Tratsaert: 7
De Keyser: 8
Van den Bulcke: 0
Plets: 7

Gouden sponsors