Panters C – Amon Jeugd Gentson C

75 - 63

06/04/2019

Voor de laatste thuiswedstrijd van de C-ploeg wilden we nog eens knallen. We misten een paar belangrijke pionnen, maar we begonnen met veel enthousiasme aan de wedstrijd. De starting five met een goede mix van jong en oud leek de juiste, want met Liam aan het roer en Cel met een scherp gesteld vizier, liepen we uit tot 10-0 voor de Gentenaren een antwoord hadden.

Florian kon Cel aflossen met een bom, maar ook onze grote jongens stonden met een scherpe focus te basketten. Het gevaar bij de Gentse ploeg kwam vooral van hun vinnige guards, die vaak op de vrijworplijn mochten staan, wat zorgde voor wat foutenlast bij Liam en Florian. Jonas kwam iets later aan, maar maakte onmiddellijk een impact. Hij ging de one on one’s aan, en kon quasi niet gestopt worden. Tenzij foutief.

Panters C liet zien waar het bijna heel het seizoen zo sterk was. Een goede collectieve defense, gevolgd door een snelle transitie. Iedereen had wel een knappe actie. Hetzij defensief of offensief, maar de Pantersbank was levendig. Lachende gezichten, plagende teammates en high fives links en rechts.
Wij liepen telkens uit, maar de Gentse ploeg bleef altijd een beetje in de schaduw hangen, en kwam soms eens opzetten met een mini-comeback, maar we hielden ze van minuut 1 op afstand en ze kwamen nooit dichter bij dan 9 punten.

Dit was een mooie afsluiter van een bewogen seizoen in de Pantershal. Volgende week gaan we naar Evergem om een punt te zetten achter de C-ploeg, met heel veel talentvolle spelers die elders zullen gaan spelen of doorstromen naar onze B-ploeg. Coach Hans dankt alvast alle spelers die hij dit jaar mocht coachen. Het was oprecht een unieke en fijne ervaring!

Wat na de wedstrijd gebeurde laten we in het midden. Iets met drank, en rookmachines, en muziek, maar zoals iedereen weet: What happens in the Pantershal, stays in the Pantershal.