Panters C – Basket Meetjesland B

66 - 74

02/02/2019

Zaterdagavond kwam Meetjesland op bezoek en zij wilden absoluut proberen stunten. Wij waren ginds gaan winnen met overtuigende cijfers, maar ook met een complete ploeg. Nu moesten we het stellen zonder Tom (vakantie), Ewout (vakantie), Nick (andere verplichting), Maarten (vakantie) en Cel (vakantie).

We begonnen niet slecht aan de partij en het waren Sander, Maarten en Jens die motor deden draaien. Gert knokte keihard onder doel, maar miste efficiëntie. Mathias moest de hele wedstrijd op de 4-spot vertoeven door het gebrek aan lengte en dat beviel hem. Hij kon de big guys vaak op snelheid pakken en plukte ook wat rebounds links en rechts.

We hadden telkens een voorsprong van rond de 10 punten, maar voelden dat Meetjesland met andere manschappen was verschenen. Ze stonden stevig inside en hadden een heel bedrijvige forward die heel secuur was onder doel. Seppe (U18) en Sander (U16) deden hun best om onze C’s te versterken en zorgden beide voor mooie invalbeurten.

In Q3 en midden Q4 was alles nog onder controle en ondanks de kleinere voorsprong leken we de wedstrijd onder controle te hebben. De vermoeidheid begon wellicht parten te spelen, maar onze boxing out ontbrak en daarbij ook onze defensieve afspraken. Open shots van buiten voor Meetjesland vielen nu wel binnen (waar ze de hele wedstrijd vooral inside scoorden) en onze offense viel stil. Jammer genoeg verloren we de partij in de laatste 5 minuten van de wedstrijd en kon Meetjesland alsnog stunten in de Pantershal.