Panters C – BBC Eksaarde B

72 - 39

15/09/2018

Na een (uiteindelijk) spannende eerste wedstrijd waarin we tot bijna 30 punten achter stonden, verloren we vorige week nipt van Feniks. We wilden absoluut niet verliezen om de competitie te starten. Coach Hans moest het wel stellen zonder Luka (ziek), Sander (B-ploeg), Nicholas (B-ploeg), Maarten VK (ziek), Maarten DS (andere verplichting) en Jens (B-ploeg). Een paar gasten hadden niet getraind deze week dus vroeg de coach U18-speler Tom om de groep te ondersteunen.

Het werd meteen duidelijk dat het meer dan ondersteunen zou worden want Tom begon schitterend aan de wedstrijd en trok de ploeg op sleeptouw. Samen met Cel, Fre, Mathias en Arnoud begonnen we aan een stevig tempo. Eksaarde had moeite met ons gestalte, maar onze defensieve rotaties waren op zich ook gewoon erg goed. In aanval waren het vooral Arnoud en Tom die de boel deden draaien.

Toen Florian inviel, drukte hij ook meteen zijn stempel op de wedstrijd. Daar waar zijn shot niet op scherp stond dit seizoen, was dat vandaag wel het geval. Een goede shotselectie werd afgewisseld met knappe drives en mooie passes. Ook Jonas en Gert deden hun duit in het zakje en ondanks wat foutenlast kon Gert zijn spel blijven spelen. Liam toonde ook karakter en bracht de andere spelverdeler vaak in de problemen met zijn druk. Hij keek ook vaker naar doel wat resulteerde in mooie floaters of kansen voor team mates. We gingen rusten met een kleine 10 punten voorsprong.

We voelden dat er meer in zat en begonnen opnieuw met Tom als focal point. Al snel volgde Fre en Arnoud om de voorsprong naar 20 punten te brengen. Florian bleef ook hot en ook Gert bleef offensieve rebounds versieren die hij vaak met fout kon afwerken. Een goede eerste win van onze C-ploeg met Golden Panthers of the Week: Tom en Florian 😉